AppStore: afstandsbediening AirRemote gaat $249 kosten

AirRemote is een applicatie waarmee je van de iPhone en iPod touch een afstandsbediening voor de televisie kunt maken. De applicatie is echter schreeuwend duur: $99 voor de software en $150 voor de ontvanger.

AirRemoteAirRemote is een applicatie die via de AppStore beschikbaar zal komen. Het maakt van de iPhone en iPod touch een afstandsbediening voor de televisie, maar met een behoorlijk prijskaartje: de applicatie zelf kost $99 en daarnaast moet je voor $150 een kastje kopen om te zorgen dat de signalen naar de tv doorgestuurd worden.. Nu zul je misschien denken: bij andere mobiele telefoons kun je voor €20 een applicatie kopen om van je toestel een universele afstandsbediening te maken. Waarom moet het bij de iPhone zo duur zijn?

Simpel: in die andere mobiele apparaten zit een infrarood-transmitter waarmee je de signalen naar de tv kunt sturen. Bij de iPhone is dat niet het geval: er zit wel Bluetooth en Wi-Fi in, maar daar zijn de meeste tv’s niet mee uitgerust. De meest ideale oplossing zou natuurlijk zijn om de iPhone met de Apple TV te laten communiceren, die op de tv is aangesloten. Maar dat is een oplossing waar Apple zelf waarschijnlijk ook al aan gedacht heeft e waarbij je veel duurder uit bent: de Apple TV is vanaf €299 te koop.

Een compleet pakket met de AirRemote, inclusief iPod touch gaat straks ongeveer $500 kosten.

Meer info: AirRemote

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2008, 10:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.