iPhone 3G: heeft het zin om te upgraden?

Voor bestaande bezitters van een iPhone is de grote vraag: upgraden naar de iPhone 3G of niet? Volgens Daring Fireball is de upgrade nog niet zo vanzelfsprekend: zoveel nieuws zit er nou ook weer niet in.

iPhone_lanceringDaring Fireball vraagt zich af, of het voor bezitters van de eerste generatie iPhone eigenlijk wel zin heeft om de upgrade naar iPhone 3G te maken. Volgens de website blijkt dat de meeste technische componenten niet zijn gewijzigd, op de processor na. De verbeterde prestaties en batterijduur zijn waarschijnlijk vooral te danken aan de software en die kun je met firmware 2.0 ook met een oude iPhone in bezit krijgen – en wel gratis. De iPhone heeft verder alleen andere achterklep, maar ook qua uiterlijk zijn de verschillen marginaal.

Op straat zal het de meeste mensen niet opvallen of je met een oude of een nieuwe iPhone aan het bellen bent. Eigenlijk heeft de nieuwe behuizing vooral nadelen: meer krasgevoelig en vette vingers. De schermresolutie verhoogd van 160 pixels per inch naar 163 pixels per inch (waarschijnlijk identiek aan die in de iPod touch), ook al niet wereldschokkend. Alleen vanwege 3G en GPS zou je de nieuwe iPhone moeten kopen, maar 3G heeft als nadeel dat je batterij sneller leeg is als je het constant ingeschakeld laat staan. En met de GPS-functie kun je op dit moment nog niet zoveel: navigatiesoftware is nog niet beschikbaar en of dat er daadwerkelijk komt is nog een grote vraag. Het tonen van je actuele positie op de kaart is leuk, maar niet iets wat je voortdurend zult doen.

Of je de upgrade maakt is natuurlijk niet alleen afhankelijk van rationele factoren: sommige mensen willen gewoon het nieuwste van het nieuwste en maken hoe dan ook de overstap. Verder zal ook de prijs bepalend zijn of mensen de overstap willen maken. Daring Fireball is tot de conclusie gekomen dat de upgrade nog niet zo vanzelfsprekend is en dat het uiteindelijk op geld aankomt: ben je bereid om geld voor een nieuw toestel neer te tellen en maandelijks een paar tientjes extra opzij te leggen om lekker snel te kunnen internetten?

Via: Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2008, 10:11
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.