Apple verhoogt iAd-uitbetaling aan ontwikkelaars van 60 procent naar 70 procent

Apple heeft de uitbetaling aan ontwikkelaars bij iAd verhoogd van 60 naar 70 procent. De advertentiedienst van Apple heeft moeite om een succes te worden. Zo werd de prijs voor adverteerders al meermaals verlaagd.

iAdOntwikkelaars die gebruikmaken van Apple’s eigen advertentienetwerk, kunnen vanaf vandaag meer geld verdienen. Apple heeft aangekondigd dat de uitbetaling aan ontwikkelaars zal stijgen van 60 naar 70 procent. Ontwikkelaars verdienen daardoor meer geld als ze de iAds in hun apps vertonen. De wijziging werd meegedeeld via Apple’s officiële developer center-webpagina en lijkt geen verband te houden met 1 april (het zou bovendien een erg saaie grap zijn). Apple’s iAd-advertentieprogramma ging in 2010 van start, maar is nog geen groot succes. De aanvankelijke instapprijs voor adverteerders van 1 miljoen dollar werd inmiddels verlaagd naar $500.000, vervolgens naar $300.000 en het meest recent naar $100.000.

Een ander punt is dat Apple hoge eisen stelde aan het uiterlijk van de reclamebanners. Buiten de Verenigde Staten waren de reclamebanners bij de lancering niet te zien, waardoor gebruikers alleen een leeg balkje zag en de ontwikkelaars geen geld verdienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2012, 22:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, iads, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.