‘Asthon Kutcher speelt Steve Jobs in nieuwe film’

Ashton Kutcher wordt genoemd als auteur die Steve Jobs gaat spelen, in een nieuwe film over het leven van de Apple-oprichter.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ashton_kutcherActeur Ashton Kutcher zou zijn gekozen om Steve Jobs te spelen in een nieuwe film over het leven van de Apple-oprichter. Een onafhankelijke filmmaatschappij wil laten zien hoe Jobs zich ontwikkelde van hippie tot ondernemer. De informatie is afkomstig van Variety, een bekend Amerikaans entertainmentblad. De timing van de aankondiging is wel wat ongelukkig (op 1 april), maar Variety-redacteur Jeff Sneider benadrukte meermaals dat het géén grap is. Daarbij is Apple op 1 april (1976) opgericht, dus een mooiere datum om de aankondiging te doen was bijna niet denkbaar.

De film met de naam ‘Jobs’ zal worden geregisseerd door Joshua Michael Stern en bestrijkt een flinke periode: van de oprichting van Apple en het moment dat Jobs uit het bedrijf wordt gezet, tot zijn terugkomst. Latere jaren komen niet aan bod. Ashton Kutcher zou een goede keuze zijn: niet alleen lijkt de auteur qua uiterlijk op de jonge Steve Jobs, hij is ook zeer geïnteresseerd in technologie. Zo investeerde hij recent in het Nederlandse bedrijf Gidsy. Hij is betrokken bij een reeks andere technologiebedrijven en is actief aanwezig op Twitter. Het project zou volgens The Hollywood Reporter van start gaan in mei, in de periode dat Kutcher vrij heeft van zijn huidige filmproject, ‘Two and a Half Men’.

ashton kutcher vs steve jobs

walter isaacsonNaast deze onafhankelijk geproduceerde film zou er ook een film van Sony Pictures in de maak zijn, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson, die vanavond trouwens aanwezig is in Amsterdam om zijn boek te promoten. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht, maar iPhoneclub zal aanwezig zijn om te kijken of Isaacson nog nieuwe informatie naar buiten brengt. Het script van de Sony-film zal vermoedelijk worden geschreven door Aaron Sorkin, die eerder het script voor The Social Network schreef. Wat de auteurs betreft wordt gesproken over George Clooney en Noah Wyle, die de rol van Steve Jobs zouden kunnen spelen. Noah Wyle is misschien een onbekende naam, maar hij heeft een ‘Jobs-verleden’: hij speelde Steve Jobs in 1999 al in de film ‘Pirates of Silicon Valley’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2012, 17:26
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.