Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple-vacature voorspelt nieuwe functies voor Apple TV

Een vacature op de Apple-website vraagt om een teamleider voor het Apple TV-team, dat nieuwe functies gaat ontwikkelen. Het wakkert de geruchten over meer tv-functies aan.

apple-televisieApple is op zoek naar een software engineer voor het Apple TV-team. De nieuwe medewerker moet een team met engineers aansturen, waarin nieuwe functies voor de volgende generatie Apple TV worden ontwikkeld. Om in aanmerking te komen moet je ervaring hebben met het aansturen van technische teams. Opvallend is de zin: “… help us bring the Apple experience to the Living Room”. In een interview wekte Tim Cook al eens de indruk dat de tv in de woonkamer een onderwerp is waar Apple sterke interesse voor heeft. Ook Steve Jobs gaf al eens hints dat hij nadacht over nieuwe mogelijkheden voor de televisie. Hij noemde met name ideeën om de bediening makkelijker te maken. Door de recente geruchten over een SDK voor de Apple TV staat het onderwerp weer volop in de belangstelling.


Een gerucht dat Apple al in het voorjaar een evenement organiseert om de Apple TV aan te kondigen verdween al snel weer van tafel. Een iets geloofwaardiger gerucht circuleerde vandaag: de Apple iTV zou zich nog in een experimentele fase bevinden. Een aankondiging hoeven we niet eerder dan dit najaar te verwachten. Ooit was de Apple TV een “hobby” van Apple, maar in de vacaturetekst wordt inmiddels gesproken van een “high priority project”.

Meer info: Apple-vacaturepagina’s

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 februari 2013 om 23:14
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.