apple-televisie

Apple-vacature voorspelt nieuwe functies voor Apple TV

Een vacature op de Apple-website vraagt om een teamleider voor het Apple TV-team, dat nieuwe functies gaat ontwikkelen. Het wakkert de geruchten over meer tv-functies aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-televisieApple is op zoek naar een software engineer voor het Apple TV-team. De nieuwe medewerker moet een team met engineers aansturen, waarin nieuwe functies voor de volgende generatie Apple TV worden ontwikkeld. Om in aanmerking te komen moet je ervaring hebben met het aansturen van technische teams. Opvallend is de zin: “… help us bring the Apple experience to the Living Room”. In een interview wekte Tim Cook al eens de indruk dat de tv in de woonkamer een onderwerp is waar Apple sterke interesse voor heeft. Ook Steve Jobs gaf al eens hints dat hij nadacht over nieuwe mogelijkheden voor de televisie. Hij noemde met name ideeën om de bediening makkelijker te maken. Door de recente geruchten over een SDK voor de Apple TV staat het onderwerp weer volop in de belangstelling.

Een gerucht dat Apple al in het voorjaar een evenement organiseert om de Apple TV aan te kondigen verdween al snel weer van tafel. Een iets geloofwaardiger gerucht circuleerde vandaag: de Apple iTV zou zich nog in een experimentele fase bevinden. Een aankondiging hoeven we niet eerder dan dit najaar te verwachten. Ooit was de Apple TV een “hobby” van Apple, maar in de vacaturetekst wordt inmiddels gesproken van een “high priority project”.

Meer info: Apple-vacaturepagina’s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 23:14
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.