iPhone-accu

Apple reageert op batterijmelding: ‘Veiligheid gebruikers staat voorop’

Apple heeft voor het eerst een reactie gegeven op de batterijmelding die verschijnt als je toestel niet over een officiële accu beschikt. Volgens Apple gaat het erom gebruikers te beschermen. Het heeft echter geen invloed op het functioneren van de batterij.

Eerder kon je op iCulture lezen dat er een melding verschijnt op het moment dat je een niet-officiële accu hebt laten inbouwen in je iPhone XR of iPhone XS (Max). De iPhone waarschuwt dan dat de functie Batterijconditie niet meer werkt, waardoor je niet meer de gezondheid van de batterij kunt aflezen. De enige manier om dit te voorkomen is door de accu te laten plaatsen door de Apple Store of een bedrijf uit het netwerk van geautoriseerde partners. Maar dat is vaak een stuk duurder. Apple heeft nu bevestigd dat de melding verschijnt en geeft ook een verklaring.

Apple’s reactie: veiligheid van gebruikers

Het zou gaan om de veiligheid van gebruikers. Of de melding wel of niet verschijnt heeft echter geen gevolgen voor het functioneren van de accu. Dit is Apple’s letterlijke reactie:

We take the safety of our customers very seriously and want to make sure any battery replacement is done properly. There are now over 1,800 Apple authorized service providers across the US, so our customers have even more convenient access to quality repairs. Last year, we introduced a new feature to notify customers if we were unable to verify that a new, genuine battery was installed by a certified technician following Apple repair processes.

Vervolgens legt Apple uit dat de informatie er is om consumenten te beschermen tegen beschadigde en gebruikte accu’ van slechte kwaliteit, dat kan leiden tot performanceproblemen. Ook kunnen gebruikers in gevaar komen. Omdat er alleen al in de VS 1.800 geautoriseerde serviceproviders beschikbaar zijn, vindt Apple dat er voldoende gelegenheid is voor consumenten om via het officiële reparatieproces een originele accu te laten inbouwen.

iPhone-batterij servicemelding

iFixit ontdekte dat de boodschap ook verschijnt als er een originele accu is ingebouwd, die afkomstig is uit een ander toestel. Alleen een Apple Genius of Apple Authorized Service Provider kan met bepaalde hulpmiddelen zorgen dat de melding niet verschijnt. Batterijconditie is een functie die de maximale capaciteit en de piekbelasting in de gaten houdt. Op een toestel met niet-officieel geïnstalleerd accu wordt dit niet gemeten.

De functie verscheen op de iPhone nadat was ontdekt dat Apple de prestaties van oudere iPhones omlaag schroefde, om onverwachte uitval te voorkomen.

Bekijk ook

Apple ontmoedigt gebruik van onofficiële iPhone-accu's met nieuwe melding

Apple gaat in iOS een nieuwe melding tonen, die je aanmoedigt om gebruik te maken van een officiële batterij. Je kunt daardoor niet meer de Batterijconditie kunt opvragen. Het geldt voor de iPhone XR en XS-familie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.