Apple-patenten tonen flexibele oordopjes en app-uitleensysteem via NFC

Twee nieuwe Apple-patenten beschrijven flexibele iPhone-oordopjes en een app-uitleensysteem dat gebruikmaakt van NFC.

earpodsApple beschrijft in een nieuw patent een speciale aansluiting voor hoofdtelefoons, die dankzij het gebruik van flexibele materialen mee kan buigen als bijvoorbeeld het snoer een bepaalde kant op wordt getrokken. Hierdoor zou de kabel minder snel beschadigd raken en blijft de hoofdtelefoon langer werken. Het patent belooft daarmee een vrij groot probleem op te lossen: kabelbreuk bij de connector is immers één van de meest gehoorde redenen waarom oordopjes of hoofdtelefoons kapot gaan. Apple beweert in het patent dat de aansluiting zelf ook minder snel kapotgaat als je hem bijvoorbeeld vanuit een verkeerde hoek in je iPhone probeert te pluggen.

Het plastic rond de aansluiting van je hoofdtelefoon is volgens het patent ook buigzaam, waardoor het geheel makkelijker meebeweegt als de kabel bijvoorbeeld verkeerd in je broekzak komt te zitten. Dit is allemaal mogelijk dankzij het gebruik van geleidend materiaal in de volledige aansluiting, waardoor het geluidssignaal ongeacht de positie van de kabel verstuurd kan worden.

Flexibele aansluiting patent

Een tweede patent beschrijft hoe je cadeaus via iTunes kunt geven aan een andere iPhone-bezitter door de twee iPhones tegen elkaar te duwen. Hiervoor zouden beide iDevices alleen wel uitgerust moeten zijn met een NFC-ontvanger, iets dat Apple ondanks vele geruchten in het verleden nog niet heeft gedaan. Het patent maakt het ook mogelijk om via deze zelfde handeling al bestaande media te geven aan de andere iOS-gebruiker. Door je iPhone tegen die van een ander te drukken zou je hierdoor bijvoorbeeld een betaalde app door kunnen geven. Een patent in maart beschreef een vergelijkbaar uitleensysteem, maar dan zonder de NFC-toepassing.

Beide patenten werden vandaag openbaar gemaakt, maar zijn al veel eerder door Apple bij het Amerikaans patentbureau ingediend. Kans bestaat dat we zitten te kijken naar grote plannen die Apple binnenkort wil onthullen, maar het is ook mogelijk dat beide ideeën na wat experimenten in de ijskast zijn geschoven.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 15:00
Categorie Apple
Onderwerpen app store, nfc, oordopjes, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.