Apple jaagt op HiPhone-verkopers

Apple komt opnieuw in actie tegen iPhone-klonen. Een Duitse handelaar heeft een rekening van 15.000 euro aan advocaatkosten in de bus gekregen, die nog gevolgd kan worden door een veel hogere eis tot schadevergoeding van Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HiPhoneEerder schreven we al eens over een handelaar die vanwege grijze iPhone-import uit Frankrijk een rechtszaak tegemoet kan zien. Nu is er op de website ricdes.com een brief verschenen van een advocatenkantoor uit Dusseldorf waarin soortgelijke bedragen worden genoemd: vooraf moet de aangeklaagde alvast 13.512,80 euro aan advocaatkosten betalen in een zaak die tegen een verkoper van de HiPhone loopt. Later kan daar nog een onbekende schadevergoeding bovenop komen.

Daarnaast wil Apple gedetailleerde informatie over handelwijze, bestellingen en reclameinspanningen die de handelaar heeft gedaan.

De HiPhone is een van de beste iPhone-klonen die er op dit moment te koop is. Zeker als je er een case omheen doet (zie foto) is het verschil niet meer te zien. De HiPhone wordt al ongeveer 3 tot 4 maanden in Europa verkocht voor een prijs tussen de 150 en 300 euro. Een persoon die op het bericht reageerde, beweerde van Apple’s advocaten een soortgelijke brief te hebben ontvangen, waarin met €25.000 schadevergoeding wordt gedreigd. Het vergrijp: de betreffende persoon had enkele HiPhones op eBay aangeboden. Het door Apple ingeschakelde advocatenkantoor Bird & Bird eist vooraf alvast €15.000 aan advocaatkosten waarbij Apple zich het recht toeëigent om een schadevergoeding van €25.000 in rekening te brengen. In Engeland is Apple ook al op jacht naar aanbieders van iPhone-klonen, zoals we eerder schreven.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.