RIM slaat terug met investeringsfonds en BlackBerry Bold

RIM introduceert vandaag een investeringsfonds voor BlackBerry-applicaties, die nog groter is dan de $100 miljoen in het iPhone iFund. RIM stort $150 miljoen in het BlackBerry Partner Fund en introduceert daarnaast een nieuw toestel, de 3G BlackBerry Bold.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BlackBerry Bold 9000Het kan altijd groter, beter en duurder: Research in Motion heeft vandaag bevestigd dat ze een BlackBerry Partners Fund gaat openen. Het gaat daarbij om een fonds met durfkapitaal dat nog groter is dan de $100 miljoen in het iPhone iFund. RIM stopt maar liefst $150 miljoen in een fonds om de ontwikkeling van nieuwe BlackBerry-applicaties te stimuleren. Jonge bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van mobiele software kunnen zich aanmelden.

Het fonds is nodig omdat mobiele telefoons zich hebben ontwikkeld tot apparaten die meer kunnen dan simpele messaging, beweert RIM CEO Jim Balsillie. RIM kijkt bij het investeren niet alleen naar BlackBerry-applicaties: ontwikkelaars van andere mobiele platformen zijn ook welkom. Het fonds wordt ondersteund door de Canadese bank RBC, door Thomson Reuters en door de durfinvesteerders JLA Ventures.

RIM staat vandaag in het middelpunt van de belangstelling nu ze de BlackBerry Bold hebben aangekondigd, de eerste 3G-telefoon van het bedrijf. Het toestel heeft een webbrowser, GPS en Wi-Fi in één apparaat en lekte eerder uit als de onder de typeaanduiding BlackBerry 9000.

Via: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2008, 12:47
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, bold, fonds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.