Apple Maps auto gesignaleerd in Parijs, via Schlijper

Apple rijdt deze zomer in 11 (vakantie)landen voor gedetailleerde kaarten

Deze zomer kun je op je vakantieadres zomaar een auto van Apple tegenkomen. Het Apple Maps-team doorkruist 11 landen, waaronder Italië, Portugal en Spanje. Ook wordt Canada van kust tot kust nauwkeuriger in kaart gebracht. Nederland en België zijn nog niet aan de beurt.

Gedetailleerde kaarten voor Apple Maps

Alle Canadese provincies en diverse andere landen moeten in het kaartmateriaal van Apple gedetailleerd terug te vinden zijn. Vandaar dat je in diverse landen deze zomer de auto’s kunt zien rijden. In Canada zullen de auto’s tussen mei en november 2019 de tien provincies doorkruisen, behalve dan de regio’s Nunavut, Yukon en de Northwest Territories, want daar woont bijna niemand en het terrein is moeilijk begaanbaar. Apple gaat details over de straten, verkeersborden en bezienswaardigheden vastleggen.


Hetzelfde gebeurt ook in meerdere Europese landen: Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Zweden, Kroatië, Slovenië, Portugal, Malta, San Marino en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden Japan en Puerto Rico in kaart gebracht.

De gedetailleerde kaarten die Apple sinds 2015 verzamelt zijn echter alleen in de VS beschikbaar. Daar is het bedrijf ook te voet op pad gegaan, om te zorgen dat routes voor wandelaars, fietsers, elektrische steps, skateboards en andere vervoermiddelen goed zijn aangeduid.

Apple liet in 2012 de Google Maps-app achter zich en ging zelf aan de slag met een eigen kaarten-app. Dat leverde aanvankelijk een chaotische situatie op met data uit verschillende externe bronnen. Sommige bezienswaardigheden ontbraken of waren fout gelabeld en kaarten zagen er soms vervormd uit. Sinds 2015 is Apple daarom zelf druk bezig om data te verzamelen, maar erg vlot gaat het niet.

Apple Maps auto gesignaleerd in Parijs, via Schlijper

Hier zie je waar Apple rondrijdt
Op Apple’s webpagina Apple Maps Image Collection kun je zien welke steden en regio’s op welk moment bezocht worden. Wil je zeker weten dat je de auto’s van Apple te zien krijgt, dan heb je de meeste kans in San Marino. In het dwergstaatje rijden tussen mei en juli auto’s rond. Grote kans dat je er eentje tegenkomt.

Ook op vakantie komt Apple Maps natuurlijk van pas. Je leest er alles over in onderstaande tip.

Foto Apple Maps-auto: @schlijper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2019, 8:42
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.