iculture-populaire-apps
Populaire Apps

App Store nog steeds geplaagd door app-farms

Apple heeft nog steeds te maken met app-farms, bedrijven die enorme hoeveelheden apps produceren.

appstoreDe App Store werd een paar maanden geleden getroffen door een schandaaltje, waarbij apps van ontwikkelaar Thuat Nguyen opvallend vaak werden verkocht. Mensen zagen de apps op hun iTunes-afrekening verschijnen, terwijl ze die niet zelf hadden aangeschaft. Ook kwamen er app-farms boven water: ontwikkelaars die een enorme hoeveelheden apps produceerden, die allemaal een variatie waren op hetzelfde thema. Apple nam maatregelen, al bleken er nog steeds accounts te worden gehackt en werden er op Chinese websites accountgegevens verhandeld.

De app-farms bestaan nog steeds: in de Amerikaanse top 200 van betaalde zakelijke applicaties staan 25 stuks die er allemaal hetzelfde uit zien en die gemaakt zijn door Group University en MinhIT Softer. Ze kosten tussen de $0,99 en $5,99 en er zijn soms wel 30 applicaties op dezelfde dag in de App Store verschenen. De ontwikkelaar verwijst naar een niet-bestaande website voor support. Onduidelijk is hoe de apps zo snel in de ranglijsten kunnen stijgen, al zou het iets te maken kunnen hebben met in-app purchases vanuit andere apps van dezelfde ontwikkelaar.

app farm

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2010, 9:48
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen app store, fraude, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.