‘iPad 2 komt over 100 dagen in februari’

De iPad 2 komt over 100 dagen in de winkel, eind februari. Dat zegt de website Digitimes op basis van lokale informatie uit Azië.

ipad 2Volgens informatie van Digitimes zal Apple’s volgende generatie iPad over zo’n 100 dagen klaar zijn. Foxconn, de fabrikant die Apple heeft ingehuurd, is eind februari klaar met de eerste productieronde. Aanvankelijk zullen tussen de 400.000 en 600.000 stuks beschikbaar zijn. De iPad 2 zou dan al eind februari 2011 in de winkel kunnen liggen. Oorspronkelijk was het plan om in januari met de massaproductie te beginnen.

Foxconn heeft al wel een tweede fabriek in Chengdu gepland, maar die is nog niet volledig in gebruik genomen. De tweede generatie iPad zal daarom voornamelijk in de bestaande fabrieken in Shenzhen worden gemaakt. Toeleveranciers zijn al op de hoogte gebracht van de data waarop ze moeten leveren, aldus Digitimes.

De firmware van de nieuwe iPad wordt nog getest, waardoor het schema iets moest worden opgeschoven. Nieuwe functies zoals gyroscoop, camera en FaceTime zorgen daarbij voor nieuwe uitdagingen. Normaal gesproken houdt Apple zich aan vaste momenten waarop nieuwe producten verschijnen (zoals nieuwe iPhones in juli en nieuwe iPods in augustus/september). Daardoor is het nog steeds mogelijk dat de werkelijke lancering niet in februari, maar pas in maart plaatsvindt.

De huidige generatie wordt langzaam afgebouwd: in januari komen er nog 1,6 tot 1,8 miljoen iPads naar de winkels, maar in februari neemt dat verder af.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2010, 9:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.