Teello review Tinder concurrent uit Nederland

Teello: Nederlandse dating-app neemt het op tegen Tinder

Deze nieuwe Nederlandse dating-app wil het opnemen tegen Tinder. Dat doet Teello met fullscreen foto's en date-suggesties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Teello review Tinder concurrent uit NederlandApps en dating gaan goed samen sinds het succes van Tinder. We zagen de Nederlandse datingapp Love Potion die nadruk legde op chatten voordat je foto’s te zien kreeg, 3nder voor trio’s en het eveneens Nederlandse Doubler voor dubbeldates. Nu is er weer een Nederlandse gratis datingapp voor de iPhone. Het bijzondere is dat Teello niet niet echt anders wil doen. Nee, het neemt het liever gewoon rechtstreeks op tegen Tinder.

Daten zonder fratsen

Geen fratsen met trio’s, vrienden die je dates moeten beoordelen of langzame onthullingen van je chatpartner dus. Teello lijkt in de hele opzet gewoon sterk op Tinder. Je ziet foto’s van potentiële matches groot in beeld en drukt onderin op een kruis om iemand weg te stemmen, of op een hart als je met iemand wil matchen. Vindt de ander jou ook leuk, dan kan je met elkaar chatten. Je kan geen mensen uit beeld vegen: met veegbewegingen ga je enkel naar andere foto’s van iemand. Links van de foto’s zie je een overzichtje met iemands leeftijd, geslacht en indien ook ingevuld kinderen, relatiestatus, woonsituatie en of iemand rookt.

Teello review dating-app versus Tinder Teello review chatten en daten

Willen jonge vaders dit echt?

Net als Tinder log je ook bij Teello in met je Facebookprofiel, waarna je kan kiezen uit je eigen profielfoto’s op het sociale netwerk om in Teello weer te geven. Andere foto’s van Facebook plukken gaat helaas niet. In de filterinstellingen werkt de app – vermoeden we – ook niet helemaal goed. Je bepaalt een straal waarin je wilt zoeken, een minimum- en maximumleeftijd en ook een gewenste lengte en de eerder genoemde criteria. Ook de opties om op vrouwen en/ of mannen te zoeken ontbreken niet. Maar bij die seksesortering gaat de app niet helemaal goed vermoeden we. Laten we het zo zeggen: zoek je als man op mannen, dan krijg je ogenschijnlijk alle mannen die de app hebben geïnstalleerd – niet alleen de mannen die zelf ook op mannen zoeken. Of misschien zijn er gewoon veel jonge vaders op zoek naar een homo-uitstapje, dat kan natuurlijk ook.

Halve personen

Nog een punt waarop Teello tekort schiet ten opzichte van Tinder, is het weergeven van foto’s. In principe is het gaaf dat je foto’s van anderen in volledig beeld te zien krijgt, maar je komt zo wel veel foto’s tegen met halve personen erop – omdat het uitsneden zijn van een liggende of vierkante foto. Daarnaast duurt het even voordat foto’s in redelijke kwaliteit worden getoond. We zien regelmatig gepixelde beelden die nog half geladen moeten worden of zelfs witte schermen als we een nieuw persoon willen zien.

Conclusie Teello review

Is er dan niks dan Teello anders probeert te doen dan Tinder? Jawel. Als je eenmaal aan het chatten geslagen bent met iemand, dringt de app met een knop onderin aan op een afspraakje in het echt. In de sectie Let’s Date zie je verschillende koffietentjes, uitjes, bioscopen en activiteiten om aan je date voor te leggen. Een logisch businessmodel voor Teello, dat zo actief naar tentjes en uitjes op zoek kan gaan voor reclamedeals. Maar kan je als gebruiker in Tinder niet zelf een tentje verzinnen als je de volgende stap wilt maken? Toch pakt Teello het wel leuk aan: je kan in de app echt een locatie en tijd afspreken voor een afspraak.

Teello kan prima naast Tinder bestaan, omdat misschien weer andere mensen zich voor Teello aanmelden en omdat je een straal van maximaal 250 in plaats van 160 kilometer kan doorzoeken. Maar Tinder is op dit moment de betere app van de twee.

Pluspunten

  • Grotere zoekomgeving dan Tinder
  • Dringt aan op echt afspraakje

Minpunten

  • Foto's laden duurt lang
  • Foto's vallen soms uit beeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 14:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen dating, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.