Notefile voor iPhone kan supersnel notities maken

Notefile voor iPhone is een nieuwe notitie-app van Junecloud, de makers van de Delivery Status Touch-app. Met deze app kun je supersnel notities maken.

notefile iconNotefile is een notitie-applicatie voor de iPhone en iPad, die eerder als Dashboard-widget voor Mac OS X verkrijgbaar was. Ontwikkelaar Junecloud is op het iOS-platform misschien meer bekend van de app Delivery Status Touch, waarmee je de status van postpakketten kunt opvragen. Notefile is echter gericht op het maken van notities. Je kunt snel een krabbel maken en bekijken, opslaan in de cloud en synchroniseren. Bij de app hebben ze grote nadruk gelegd op het uiterlijk: het moest er zo mooi mogelijk uitzien, met een icoontje dat aan een Moleskine-boekje doet denken.

Om Notefile te gebruiken is het de bedoeling dat je een account aanmaakt op de site van Junecloud. Je kunt daarna je notities synchroniseren met alle apps. Deze synchronisatie werkt ook tussen de iPhone en iPad, de widgets voor de Mac en het web. In de instellingen heb je alleen de mogelijkheid om de synchronisatie in te schakelen, plus een helpbestand, meer niet. Verwacht dus niet te veel wat lettertypes, opmaak en lettergrootte betreft. Net als bij de standaard notitie-app op de iPhone is de eerste regel van je tekst ook meteen de titel. Er is een knop om het toetsenbord tijdens het typen uit beeld te laten verdwijnen, waarna de app er automatisch vanuit gaat dat je klaar bent met schrijven en zal proberen om op de achtergrond je notitie te synchroniseren. Je kunt ook teruggaan naar je lijst met notities en ook dan zal Notefile de synchronisatie in gang zetten.

Notefile is universeel en dus ook op de iPad te gebruiken. Je hebt daar twee kolommen tot je beschikking, met links de notities en rechts de geopende notitie. De app is snel en eenvoudig in gebruik. Wel moet je er rekening mee houden dat de notities op je toestel niet versleuteld zijn. Bij het synchroniseren gebeurt dit wel beveiligd en bij de opslag op de servers van Junecloud is ook sprake van encryptie. Toch is Notefile minder geschikt voor het bewaren van wachtwoorden en andere gevoelige informatie; daarvoor kun je beter apps zoals 1Password gebruiken.

Downloaden: Notefile (€3,99)

notefile iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2011, 20:08
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.