iOS game-update: Star Warfare Black Dawn, Wayward en: Plants vs Zombies 2 in zomer?

Komt Plants vs Zombies 2 al deze zomer voor de iPhone en iPad uit? Ondertussen is shooter Star Warfare Black Dawn de Borderlands voor iOS!

GU WO Star Warfare Black Dawn iPad iPhone shooterDe Game Developers Conference is in volle gang, en dat betekent dat de ene game na de andere wordt aangekondigd. Vanmiddag besteedden we al apart aandacht aan Fish Out of Water, de volgende game van succesontwikkelaar Halfbrick Studios. Nu komen daar nog twee indrukwekkende aankondigingen bij: Plants vs Zombies 2 en Wayward, de opvolger van het imposante hakspel Mage Gauntlet, komen als het meezit uiterlijk in de zomer. Wie nu al uit zijn plaat wil gaan, kan met Star Warfare Black Dawn in zee gaan. Een game die in de buurt komt van Borderlands voor de iPhone en iPad!

Plants vs Zombies 2 deze zomer?

GU WO Plants vs Zombies 2 screenshotWe zien het overal op het internet opduiken: de opvolger van het razend populaire verdedigingsspelletje Plants vs Zombies van PopCap Games komt deze zomer uit. Dat maakt uitgever EA bekend in een persbericht. Echter: op welke platformen het spel zal verschijnen, is nog niet bekend. Omdat de eerste game vooraleerst op de pc uitkwam, durven wij de bekendmaking dat het spel in de zomer uitkomt voor de iPhone en iPad nog niet zonder vraagteken de plaatsen. Maar het is goed nieuws: de opvolger van het ontzettend verslavende spel waarin je defensies van verschillende planten opstelt om allerlei soorten zombies te weren, is in aantocht. De eerste platformen worden volgens PopCap reeds in het begin van de zomer aangedaan. Goed nieuws voor je zomervakantie dus. Over de prijsopgave van het spel is nog niks bekend, maar gezien de neiging van uitgever EA om alle spellen waaronder zelfs Real Racing 3 gratis aan te bieden, gaan we er stiekem vanuit dat het spel zal worden aangeboden als freemium-game. Gratis te downloaden en betalen voor gemak dus. Tot die tijd kan je je misschien nog vermaken met het eerste deel, waarvan we voor de gelegenheid nog even de downloadlink plaatsen als je het geweldige spelletje op een of andere manier hebt gemist.
Downloaden: Plants vs. Zombies (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Wayward: opvolger voor Mage Gauntlet

GU WO Wayward iPhone iPadAls we één game voor hardcore gamers uitriepen tot Game van de Week vorig jaar, dan was het Mage Gauntlet. In het hakspel met een nostalgische 16 bit-uitstraling doorkruiste je kerkers bewapend met zwaard en magie en probeerde je oneindig te overleven tegen steeds grotere horden vijanden. Nu heeft ontwikkelaar RocketGames de opvolger aangekondigd, en dat doet ze met een pittige uitspraak: “Wayward is de game die Mage Gauntlet had moeten worden”. Dat vertelt een van de makers in de hieronder geplaatste videoimpressie van TouchArcade gemaakt op de Game Developers Conference die momenteel plaatsvindt. Het spel bevat opnieuw kerkers met vijanden om tegen overeind te blijven en doet alweer aan als een game die je zo op de Super Nintendo had kunnen spelen. Het steekt wel anders in elkaar, want ditmaal heb je een handvol verschillende strijders tot je beschikking waarmee je verschillende speelstijlen kan hanteren. Zes of zeven klassen strijders moeten beschikbaar zijn bij de uitgave van het spel, maar dat aantal kan later nog vergroot worden. Mogelijk tegen betaling: RocketCat heeft al toegezegd dat Wayward gratis te downloaden zal zijn… en dat betekent dat het verdienmodel ín het spel zit.

Trailer van de Dag: Star Warfare: Black Dawn

GU WO Star Warfare Black Dawn rozeNa een trage start kreeg Star Warfare Alien Invasion toch voet aan de grond in de App Store en werd het cartooneske schietspelletje waarin je met de camera achter de hoofdpersoon hangt, toch een klein succes. En dat is nu goed nieuws, want ontwikkelaar Freyr Games heeft dat succes aangewend om een nieuw schietspel te maken op dezelfde licentie. Het resultaat mag er wezen. Black Dawn is nog steeds cartoonesk, maar wel volwassener in stijl… en de game is behoorlijk als het aankomt op schaal. Je kan het spel zien als de Borderlands voor de iPhone en iPad: je trekt met maximaal drie andere spelers online op, neemt missies aan en gaat erop uit in een spelwereld waarin een missie zo’n beetje gelijk staat aan een aardige kaart met vijanden die je moet doorzeven. Je kan voluit gaan in Black Dawn met het aankopen van nieuwe en betere wapens en krachten met de buit die je hebt opgestreken in de missies, met natuurlijk ook de mogelijkheid in-app aankopen daaraan te besteden. Star Warfare heeft verre van de overdonderende beelden van schoolvoorbeeld Modern Combat Zero Hour en voelt ook als een totaal andere shooter. Maar dat wil niet zeggen dat het niet indrukwekkend is. In een volgende update kan je bovendien PvP verwachten: team tegen team. Tijd om wat medespelers te verzamelen.
Downloaden: Star Warfare: Black Dawn (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=BiEhtHVirgw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 18:58
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, plants vs zombies, popcap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.