iOS game-update: Drift Mania Championship 2, Lep’s World 2, Dead Stop en meer

De grootste Super Mario World variant heeft een opvolger gekregen op de iPhone. Lep's World 2 speelt beter dan de voorganger en het kleurgebruik is mooier - bovendien heeft ook Drift Mania Championship een opvolger gekregen.

GU DI Lep's World Plus 2 headerTwee grootheden die niet heel hoog staan aangeschreven, keren terug op de iPhone met vervolgdelen die een stuk sterker zijn dan het origineel. Waar de vorige Drift Mania Championship nog grofkorrelig en ouderwets oogde, kan de nieuwe behoorlijk mee met zijn beelden. Daarnaast heeft het Super Mario World-achtige Lep’s World een vervolg gekregen. Lep’s World 2 speelt vlotter en ziet er mooier uit.

Lep’s Super Mario World 2

GU DI Lep's World Plus 2 screenshotTypisch: we hebben het regelmatig over Super Mario-klonen op iPhoneclub, maar vergeten daarbij steeds dat Lep’s World al enige tijd beschikbaar is in de App Store en dat daarmee eigenlijk allang best een aardige Mario World-achtige verkrijgbaar is op het platform. Misschien omdat het spel geen poging doet om de hoofdpersoon en diens tegenstanders te imiteren. Sinds kort is ook opvolger Lep’s World 2 uit en vandaag is er een Plus-versie van verschenen die reclame ontbeert. Op het eerste gezicht verschilt Lep’s World 2 niet van zijn voorganger, met uitzondering dan van iets rijker kleurgebruik in verschillende levels. Maar als je het speelt, weet je wel beter: onder begeleiding van typisch Ierse muziek is de snelheid van het spel wat opgeschroefd en is ook de besturing fors beter geworden. Springen is nog steeds apart zweverig, maar je voelt in ieder geval goed wat je doet nu en dat maakt Lep’s World 2 uiterst speelbaar. Het eerste spel stond al eens torenhoog in de Nederlandse App Store, maar het tweede verdient het misschien ook.
Downloaden: Lep’s World 2 (gratis, met reclame, universele app)
Downloaden: Lep’s World 2 Plus (€0,79, zonder reclame, universele app)

Stop, ga eens dood: Dead Stop

GU DI Dead Stop iPhone iPod touchAls je een fervent lezer van de rubriek bent, weet je welk standpunt hier wordt ingenomen tegen spellen met groengekleurde zombies. Mocht je het niet weten: het klinkt als een geluid dat een zombie zou kunnen maken. Beeeuuh. Daar zijn er al zovéél van! Die moeheid voor het thema, geldt ook een beetje voor het genre tower defense-games, waar er eveneens al misschien wel veel te veel van gemaakt zijn. Kingdom Rush bewees echter dat dergelijke games nog steeds vermakelijk kunnen zijn. Nou, Dead Stop is niet van het niveau Kingdom Rush waarin alles precies klopt, maar het is best een vermakelijk spel en dat komt met name door de aankleding. De zombies zijn niet te serieus genomen en maken rare lichte maagknorgeluidjes (niet de mijne!) terwijl ze het pad bestormen en jij ze bestookt met de munitie van je torens en boobytraps. Omdat het begin van de game aan de eenvoudige kant is, lopen ze met gemak één voor één in je val en stoot je al snel door naar de meer uitdagende levels, waarin je upgrades van je wapentorens en extra torens goed moet afwegen. Het leuke aan Dead Stop is dat het spel een soort achtertuin-sfeertje creëert. Het speelt zich allemaal in compacte verlaten bossen (niet mijn achtertuin!) en voelt daardoor geinig en compact aan. Ook wel eens leuk voor dit genre, afstappen van dat gevoel van grote schaal.
Downloaden: Dead Stop (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=2sYUizGWP8Q

Trailer van de Dag: Drift Mania Championship 2

GU DI Drift Mania Championship 2 iPhone iPod touchTwee jaar op de iPhone, een wereld van verschil in hoe een game eruit ziet. Het slip-racespel Drift Mania Championship vergaarde populariteit toen het in 2010 tijdelijk gratis werd aangeboden, maar nu zal een zichzelf respecterend telefoongamer (ja hee, die zijn er inmiddels!) zich niet zo snel meer branden aan het spel. Het oogt ronduit grofkorrelig en achterhaald. Driftkoningen, verenigt u, want Drift Mania Championship 2 heeft een visuele sprong van twee jaar aan iPhone-gaming gemaakt. Nee, het ziet er niet zo goed uit als Asphalt 7: Heat en zelfs de Bugatti Veyron heeft iets speelgoedachtigs in het spel, maar de omgevingen en de meeste overige bolides zijn flink strakgestrokken. Strak is ook het toverwoord voor de gameplay, waarin je in zo’n snel én sierlijk mogelijke lijn je auto op je achterwielen door de bochten moet jagen. Dat doe je op 13 circuits in 13 verschillende wagens met talloze tuningsmogelijkheden, die net als de races voor de iPhone 5-scherm geoptimaliseerd zijn. De meest interessante evolutie ten opzichte van het origineel – dat volgens de makers meer dan één miljoen spelers heeft verwelkomd! – is echter de invoering van een online multiplayer. Inderdaad: 1-op-1 online driftraces. Ladies and gentlemen: start your engines.
Downloaden: Drift Mania Championship 2 (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Kijk eens aan! Een kersverse Game van de Week is nu tijdelijk gratis te downloaden.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 18:48
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.