iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 24-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 24 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Memos
Met Memos kun je tekst in foto’s laten herkennen. Dat kan erg handig zijn als je een foto hebt gemaakt van een document en geen zin hebt om de hele tekst over te tikken. Het kan je ook helpen om die ene foto terug te vinden met een bierviltje waarop ‘Amstel’ staat. Met handgeschreven teksten werkt het minder goed, tenzij je bijna in drukletters schrijft. In onze review van de Memos-app lees je wat er allemaal nog meer mogelijk is.

Memos app kan tekst herkennen

Het duurt even voordat de app je volledige fotobibliotheek heeft gescand, maar daarna kun je meer foto’s terugvinden dan met Apple’s eigen Foto’s-app.

A Dream Odyssey

Zoek je een rustgevend spelletje zonder geweld, waarbij je lekker kunt puzzelen, dan is Apollo: Dream Odyssey een aanrader. In deze game draait het om Apollo, een meisje die haar dromen is kwijtgeraakt toen ze opgroeide. Ze wordt geroepen door een mysterieuze stem en komt in een vreemde wereld terecht, waar ze haar dromen gaat herontdekken. Je reist met Apollo mee terwijl je verschillende puzzels oplost. De game is ideaal om even kort een paar minuutjes te spelen.

Guardian Firewall

Guardian Firewall is een nieuwe app van de bekende beveiligingsonderzoeker Will Strafach, beter bekend als @chronic. De app is niet alleen een VPN die je internetverkeer omleidt, maar hij voorkomt tegen betaling ook dat allerlei trackers persoonlijke data van je doorsturen naar reclamepartijen en andere dataverzamelaars. Strafach en zijn team hebben enorm veel kennis van beveiliging en zetten dit nu in voor een dienst die technisch nét iets anders in elkaar steekt dat de gemiddelde contentblocker. Je moet er echter wel even in duiken om te begrijpen dat nu eigenlijk het verschil is. Wij hebben ‘m al geïnstalleerd en zijn tevreden over de app, die je veel meer inzicht geeft in trackers die allerlei data op je iPhone in de gaten houden, maar we kunnen ons ook voorstellen dat niet iedereen daar een tientje per maand voor over heeft. In onze review van Guardian Firewall lees je meer.

Meer info op guardianapp.com

Soulver 3.0

Soulver is een slim notitieblok met een ingebouwde rekenmachine. Je krijgt meteen antwoord op eventuele wiskundige berekeningen die in de tekst staan. Dit werkt voor sommige mensen makkelijker dan met een gewone calculator en het is minder gedoe dan een spreadsheet. Bij Macstories vind je een uitgebreide bespreking van Soulver 3 voor als je echt álles over deze nieuwe app wilt weten.

Soulver is de downloaden via de website van de maker

Soulver 3.0

Unit Notes

Zoek je nog een nieuwe notities-app, omdat die van Apple net niet genoeg functies biedt? Unit Notes heeft een overzichtelijke gebruikersinterface en bevat functies zoals lijstjes en checklists voor vandaag. Het werkt ook met weblinkjes, afbeeldingen en bestanden. Synchroniseren via de cloud – zit er ook in. Je kunt zelfs de inhoud van de app met veegbewegingen aanpassen aan je wensen.

Milkshake

Ben je actief op Instagram en vind je de bio net iets te kort om te vertellen wie je bent en wat je doet? Dan is Milkshake een oplossing. Deze app maakt het heel eenvoudig om een Insta-website te maken, een simpele webpagina waar je meer over jezelf vertelt en waar je allerlei linkjes kwijt kunt over de dingen die je wilt delen. Het werkt heel makkelijk en wordt gemaakt door een partij die ook allerlei andere webtools maakt.

Welcome

Het vakantieseizoen staat voor de deur en bij het plannen van je reis kan je wel wat hulp van een slimme assistent gebruiken. De app gebruikt kunstmatige intelligentie en is bewust van je locatie. De app gebruikt dit om op basis van aanbevelingen van vrienden en experts te vertellen wat je kunt gaan doen en welke plaatsen je moet bezoeken tijdens je reis. Je vraagt je nooit meer af: “Waar zullen we nu weer eens naartoe gaan?”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juni 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.