GPS-ontvangst van iPhone verbeteren in de auto

Als je de iPhone in de auto gebruikt om te navigeren, kan het gebeuren dat de GPS-ontvangst niet naar wens is. Wat kun je doen om de ontvangst te verbeteren? Er zijn allerlei autohouders voor de iPhone verkrijgbaar, waarmee je je toestel stevig aan het dashboard of de autoruit kunt bevestigen. Sommige autohouders zijn actief, […]

Als je de iPhone in de auto gebruikt om te navigeren, kan het gebeuren dat de GPS-ontvangst niet naar wens is. Wat kun je doen om de ontvangst te verbeteren?

Er zijn allerlei autohouders voor de iPhone verkrijgbaar, waarmee je je toestel stevig aan het dashboard of de autoruit kunt bevestigen. Sommige autohouders zijn actief, wat betekent dat ze de iPhone opladen tijdens het autorijden. Er zijn ook passieve autohouders voor bevestiging van de iPhone in de auto, zonder dat ze het toestel opladen. Je kunt met die passieve laders natuurlijk ook wel opladen, maar dan moet je zelf zorgen voor een oplaadkabel.

iphone-autohouder

TomTom bracht in het verleden een carkit uit met ingebouwde gps-ontvanger. Helaas is er sinds dat eerste model uit 2009 geen nieuw model verschenen, waardoor je deze carkit niet meer kunt gebruiken voor de iPhone 5 en later. Bovendien is zo’n cradle vanwege de ingebouwde gps-chip behoorlijk prijzig. Er zijn ook andere manieren om de ontvangst te verbeteren.

  1. Hou rekening met warmtewerende folie op de voorruit. Veel auto’s hebben een opening (vaak bij de achteruitkijkspiegel) in de folie, waar de ontvangst een stuk beter is. De vraag is alleen of je de iPhone-houder zo hoog aan de voorruit wilt plakken.
  2. Gebruik geen hoesjes of andere zaken die de iPhone bedekken. Wat het daarbij lastig maakt, is dat autohouders de iPhone vaak aan de achterzijde geheel bedekken. Houders waarbij de iPhone een stuk uitsteekt (zoals de houders van Brodit en CarComm) zijn daarbij beter dan houders die als een soort hardcase om de iPhone sluiten, zoals de houder van Bury.
  3. Bevestig de iPhone aan je autoruit en niet bij de middenconsole of onderaan het dashboard. Voor een goede GPS-ontvangst heb je zoveel mogelijk vrij zicht op de hemel nodig en het helpt niet wanneer je de iPhone ergens laag de auto wegstopt.

iphone houder auto

Nog een aantal andere tips:

  • Wacht tot je gps-ontvangst hebt, voordat je wegrijdt. In een stilstaande situatie kun je gemakkelijker een gps-signaal ontvangen, dan in een rijdende auto.
  • Zoek een open ruimte op. Vermijd gebouwen en andere grote objecten. Je hebt de beste ontvangst als er vrij zicht op de gps-satellieten is.
  • Waar zit de gps-ontvanger van je telefoon? Zorg dat die plek niet wordt geblokkeerd door obstakels, zoals een hoesje of metalen houder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen auto, gps, Navigatie