Dubbele afspraken en adressen op je iPhone verwijderen

Bij het synchroniseren van gegevens kan er van alles mis gaan. Eén veelvoorkomend probleem is dat alle informatie op je iPhone opeens dubbel voorkomt: dubbele adressen, dubbele afspraken of dubbele notities. Hoe ga je ermee om? Ongeacht of je nu iCloud of Outlook gebruikt om gegevens te synchroniseren, als je dubbele gegevens op je iPhone […]

Bij het synchroniseren van gegevens kan er van alles mis gaan. Eén veelvoorkomend probleem is dat alle informatie op je iPhone opeens dubbel voorkomt: dubbele adressen, dubbele afspraken of dubbele notities. Hoe ga je ermee om?

Ongeacht of je nu iCloud of Outlook gebruikt om gegevens te synchroniseren, als je dubbele gegevens op je iPhone ziet staan zit er maar één ding op: controleer of de dubbele gegevens ook op de desktop of online in iCloud voorkomen. Zo niet, dan is de makkelijkste oplossing om de gegevens op je iPhone volledig te wissen. Vervang daarna bij de volgende synchronisatie de data op je iPhone door de gegevens van de desktop (hetzij van iCloud of via iTunes).

Op het tabblad Info van de iPhone in iTunes is onder Geavanceerd een optie te vinden waarmee je de gegevens op de iPhone kunt overschrijven. Bij de volgende synchronisatie zullen de gegevens op je iPhone worden vervangen.

agenda icloudZie je afspraken en verjaardagen dubbel in de agenda staan? Kijk dan in de Agenda-app bij de knop ‘Agenda’s’ welke kalenders je hebt aangevinkt. Soms worden verjaardagen uit je eigen agenda, de agenda van je partner en verjaardagen van Facebook getoond. Het kan dan voorkomen dat bepaalde verjaardagen meermaals voorkomen. Een lezer van iPhoneclub had dat probleem waardoor hij meer dan 100 agenda’s synchroniseerde. Dat vertraagde de iPhone en zorgde er ook voor dat de verjaardag van tante Marianne 45x in de agenda stond. Vink de agenda’s uit die je niet wilt zien. met de knop ‘Toon alle agenda’s’ zet je ze weer allemaal aan.

Zijn de gegevens zowel op de desktop als op de iPhone dubbel, dan zit er niets anders op dan handmatig (of met speciale tooltjes) de dubbele items te wissen. Welk tool daar het meest geschikt voor is, is afhankelijk van je besturingssysteem (Mac of Windows) en de soort gegevens (contactgegevens, e-mail of afspraken).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Synchronisatie
Onderwerpen activity, adresboek, afspraken, contacten