watchOS 2 Time-Lapse

watchOS 2 beta 5 nu te downloaden voor Apple Watch

Apple heeft watchOS 2 beta 5 beschikbaar gesteld voor de Apple Watch. De beta kan worden geïnstalleerd door ontwikkelaars en testers. Wat moet je weten voor je installeert? Je leest het allemaal in dit artikel.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 2Apple heeft de vijfde beta beschikbaar gesteld van watchOS 2. Hierin verbetert Apple de aankomende versie van watchOS op een aantal fronten. Apple bracht de eerste beta van watchOS 2 uit op WWDC 2015, tegelijk met iOS 9 en OS X El Capitan. Later dit jaar wordt watchOS 2 voor iedereen beschikbaar gesteld.

watchOS 2 beta 5: dit is er nieuw

Deze beta bevat voor het eerst weer wat échte vernieuwingen:

  • Een timelapse van Parijs voor de wijzerplaat. Je ziet daarop de Eiffeltoren. In totaal zijn er nu 6 wijzerplaten met timelapse.
  • Scherm 70 seconden aan laten, in plaats van 15 seconden.
  • Nieuwe Quick Play-functie om het afspelen van muziek te versnellen.

watchOS 2 beta 5 verbetert de functies die Apple in de eerste beta heeft geïntroduceerd. Het is met watchOS 2 bijvoorbeeld mogelijk om native applicaties te ontwikkelen. Ontwikkelaars mogen daarnaast Complicaties maken voor op de wijzerplaat. Leg je de Apple Watch gekanteld neer terwijl hij oplaadt? Dan wordt de nieuwe Nightstand-modus geactiveerd en kun je op je nachtkastje makkelijk de tijd zien.

Op het moment is watchOS 2 nog een beta. De kans op vastlopers is daarom een stuk groter, en de batterij houdt het bij velen ook minder lang vol. Dat is bij software-beta’s van Apple vaker het geval, maar bij iOS of OS X kun je altijd nog downgraden. Dat is bij watchOS 2 niet het geval. Heb je de beta eenmaal geïnstalleerd? Dan kun je de Apple Watch alleen maar downgraden door deze naar een Apple Store te brengen.

Lees ook: Pas op: downgraden van watchOS 2 beta niet mogelijk

watchOS 2 beta 5 installeren

Heb je een eerdere beta van watchOS 2 geïnstalleerd? Dan kun je upgraden naar beta 5 vanuit de Apple Watch-app op de iPhone. Zo niet, dan installeer je watchOS 2 beta 5 door je iPhone te upgraden naar de laatste iOS 9-beta. Vanaf de iPhone kun je vervolgens een speciaal voorzieningsprofiel installeren op de Apple Watch, zodat je in aanmerking komt voor de watchOS 2-beta. Het voorzieningsprofiel en de iOS 9-beta zijn te downloaden op Apple’s ontwikkelaarswebsite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2015, 22:56
Categorie iOS
Onderwerp watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.