wallpaper-ios-9-iphone-ipad

Apple stelt iOS 9 beta 5 beschikbaar

De vijfde beta van iOS 9 is nu te downloaden voor testers en ontwikkelaars. Wat zit er allemaal in deze beta? iCulture zet de feiten voor je op een rij in dit artikel.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-ios-9-iphone-ipadApple heeft de vijfde beta van iOS 9 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. In deze testversie verbetert Apple de nieuwe functies die al in eerdere iOS 9-beta’s werden geïntroduceerd. Het is de eerste beta-update sinds iOS 9 beta 4, die we eerder in juli konden installeren.

iOS 9 beta 5 Release Notes

Dit zijn alle wijzigingen in iOS 9 Beta 5 voor ontwikkelaars: Release notes iOS 9 Beta 5.

iOS 9 beta 5: dit is er nieuw!

De meest opvallende vernieuwing in iOS 9 beta 5 zijn de nieuwe wallpapers. Ze zien er spectaculair uit, vooral op retina-schermen. Hou je van bloemetjes en natuurthema’s, dan zit je goed met iOS 9!

wallpapers-ios-9-1 wallpapers-ios-9-3
(foto’s via @basvanderploeg)

  • Ook bevat de vijfde beta ondersteuning voor bellen via Wi-Fi, maar dit geldt alleen voor de Amerikaanse provider AT&T, dus wij hebben er in ons land niets aan.
  • Over Wi-Fi gesproken: de beta bevat ook een nieuwe instelling met de naam Wi-Fi Assist, waarmee je automatisch kunt overschakelen naar het 3G- of 4G-netwerk, als je een slechte verbinding via Wi-Fi hebt.
  • In CarPlay zijn wat aanpassingen gedaan in de schermen. Er zijn grotere albumhoezen aanwezig en je kunt nummers ‘liken’ door op een hartje te drukken. Ook op het scherm waarop het huidige nummer te zien is, zijn wat kleine uiterlijke veranderingen doorgevoerd.
  • wallpapers-ios-9-2

  • In de Muziek-app (dus niet alleen in de auto) kun je nu al je muziek shufflen, met één druk op de knop.
  • Wanneer je de Agenda-app opent krijg je een welkomstscherm te zien, waarop de nieuwe functies worden uitgelegd.
  • Op het toetsenbord zijn de symbolen voor Delete, Shift en dicteren iets aangepast.
  • Op het lockscreen krijg je niet langer suggesties te zien voor apps uit de App Store, als je Handoff wilt gebruiken. Je krijgt nu alleen suggesties te zien voor apps die je daadwerkelijk in bezit hebt – wat ook eigenlijk veel logischer is.

Updaten naar iOS 9 Beta 5

Heb je een eerdere iOS 9-beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9 beta 5 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie zoals iOS 8, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor is een ontwikkelaarsaccount vereist. Je installeert de beta dan vanuit iTunes.

iOS 9 werd op 8 juni door Apple aangekondigd, waarna de eerste beta op dezelfde dag nog verscheen. De tweede betaversie verscheen op 23 juni. Beta 3 volgde vervolgens op 8 juli. De vierde beta verscheen midden juli en voegde wederom thuisdeling voor muziek toe.

iOS 9 beta 5 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Zie je de update nog niet? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2015, 12:00
Categorie iOS
Onderwerp ios 9
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.