Vandaag om 23:00 uur Nederlandse tijd: kwartaalcijfers van Apple

Apple gaat vandaag om 23:00 uur Nederlandse tijd de kwartaalresultaten bekendmaken. Gezien het komende media-evenement valt er weinig nieuws te verwachten over producten of behaalde mijlpalen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple dollarApple gaat vandaag om 2:00 uur Pacific Time de kwartaalresultaten voor het eerste fiscale kwartaal van 2010 bekendmaken. Iedereen kan meeluisteren via een conference call, die om 23:00 uur Nederlandse tijd begint. Gezien de korte tijd tot de persbijeenkomst op 27 januari is er weinig kans dat er tijdens het evenement details over nieuwe producten bekend worden gemaakt. Ook zal Apple waarschijnlijk cijfers over aantallen verkochte iPhones of gedownloaden applicaties bewaren tot het evenement op woensdag. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers draait alles om de aandelenkoers van Apple, die de afgelopen dagen een duikeling heeft gemaakt: afgelopen vrijdag ging de koers met ruim 10 procentdollar (-4,96%) omlaag.

Apple heeft een paar grote stappen gezet, afgelopen kwartaal: ze startten met de verkoop van de iPhone in China en Zuid-Korea, ze kochten de muziekdienst Lala en ze brachten nieuwe iMacs en de aanraakgevoelige Magic Mouse op de markt. Er waren ook minder positieve ontwikkelingen: Apple is met Nokia verwikkeld in een patentstrijd en de verkoop van de iPhone in China leek aanvankelijk trager te verlopen dan gehoopt. Daar staat tegenover dat Apple minder dan makers van Windows-computers onder druk staat om e prijzen te verlagen.

In oktober schatte Apple nog dat ze tussen de $1,79 en $1,78 per aandeel zouden verdienen, wat neerkomt op een bedrag tussen de 11,3 en 11,6 miljard dollar. Dit zou een conservatieve schatting kunnen zijn, want analisten die door Thompson Reuters werden geïnterviewd verwachten een omzet van 12,1 miljard dollar. Ondanks de recente koersdaling van het Apple-aandeel is het in het kwartaal waarover nu wordt gerapporteerd prima gegaan: het aandeel steeg 15% en sloot op 24 december op $209,04.

Meer info: Apple Financial Results Conference Call

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2010, 12:25
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.