iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Tip: iPhone app-downloads blijven hangen op ‘Wachten’

Bij het installeren van apps kan het voorkomen dat apps blijven hangen in wachtstand. Het kan te maken hebben met de huidige toestroom van nieuwe apps in de App Store. Zo los je het op.

app_waitingWanneer je apps downloadt of probeert te updaten op je iPhone, kan het de afgelopen dagen regelmatig voorkomen dat de download blijft ‘hangen’. De tekst ‘Wachten’ of ‘Waiting’ wekt de indruk dat het vanzelf goed komt als je geduldig bent. Maar dat is niet zo: de app blijft eindeloos wachten en wordt niet op je iPhone geïnstalleerd. Dat het probleem zich de afgelopen dagen vaker voordoet, zou te maken kunnen hebben met de toestroom van retina-updates voor bestaande apps, waardoor de App Store-servers overbelast raken. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen.

Om te beginnen: geef de app genoeg tijd om toch te downloaden. Het kan gewoon wat langer duren dan normaal, zeker als er veel updates zijn uitgekomen en je veel apps tegelijk wilt bijwerken. Misschien is er een andere (grote) download aan de gang en duurt het gewoon langer of is je verbinding traag.

Ga vervolgens kijken of er apps zijn die op ‘Pauze’ staan en daardoor niet doorgaan met downloaden. Je kunt op het icoontje tappen om te zorgen dat de download alsnog wordt voortgezet. Lost dat het probleem niet op, dan zul je je toestel moeten herstarten. Het betekent dat je eventueel nieuw gestarte appdownloads opnieuw moet initiëren uit de App Store en eventuele updates opnieuw moet starten. Dat is weliswaar vervelend, maar met eindeloos wachten kom je ook geen stap verder.

Om je iPhone, iPod touch of iPad the herstarten druk je de sluimerknop (aan/uitknop) bovenop je toestel een paar seconden in. Er verschijnt een rode schuifknop waarmee je het toestel volledig kunt uitschakelen. Wacht een paar minuten en druk dan opnieuw op de sluimerknop om je iPhone weer te starten. Het Apple-logo verschijnt en je kunt weer opnieuw beginnen met het installeren van nieuwe apps en het updaten van bestaande apps.

Zie je het herstarten van je toestel niet zitten, dan is er nog een andere manier: download de gewenste apps en updates via iTunes op de desktop. Daarna synchroniseer je je iPhone en zijn alle apps bijgewerkt. Wil je een nieuwe app installeren, die nog niet op je computer aanwezig is, dan kun je die zonder kosten op de desktop downloaden, zolang je maar hetzelfde Apple ID gebruikt.

Mocht je alsnog tegen problemen aanlopen, dan is het ook nog mogelijk om het synchroniseren van apps via iTunes tijdelijk uit te schakelen op het tabblad Apps. Alle apps worden nu verwijderd van je iPhone. Vink daarna aan dat je wél apps wilt synchroniseren en kies de apps aan die je geïnstalleerd wilt hebben. De apps keren nu terug op je toestel.

Ben je jailbreak-gebruiker, dan kun je ook een ‘respring’ van je SpringBoard uitvoeren. Hiervoor moet je in SBSettings zijn, een tool die bijna alle jailbreakers hebben geïnstalleerd.

Heb jij ook te maken gehad met apps die tijdens het installeren in wachtstand terechtkwamen en heb je een betere tip die hier nog niet is genoemd? Dan horen we die graag in de reacties!

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2012, 10:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen populaire apps, tips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.