Substitute Phone

Een speeltje voor als je geen genoeg krijgt van swipen en scrollen

De Substitute Phone helpt je van je iPhone-verslaving af en zorgt dat je iets in handen hebt om te vegen en scrollen.

Substitute Phone swipe to unlock

Mis je het vertrouwde veegbeweging van swipe to unlock? Of ben je iemand die constant met een iPhone in de hand zit te frummelen? Alleen al het aanraken en vegen over het scherm geeft een vertrouwd gevoel. Daarom heeft Klemens Schillinger iets bedacht om je bezig te houden, zonder dat je batterij leeg gaat: een iPhone-achtig plankje met kralen.

Substitute Phone: voor telefoonverslaafden

Er zijn verschillende uitvoeringen voor mensen die verslaafd zijn aan swipen, scrollen en zoomen. De kralen rollen met zo weinig mogelijk wrijving, zodat je moeiteloos kunt swipen en tegelijk een vingermassage krijgt. Je zou het een beetje kunnen beschouwen als een fidgetspinner, maar dan voor mensen die liever een iPhone-achtig ding in handen hebben. Ook kan het mensen helpen met hun afkickverschijnselen, als ze van plan zijn om hun smartphone eens wat vaker weg te leggen. Goedkoper dan een therapeut!

Substitute Phone

De bedenker van het accessoire, Schillinger, werd geïnspireerd door het feit dat hij heel wat mensen steeds op hun smartphone ziet kijken. Dat doen ze vaak zonder enig doel, zo lijkt het. Maar de inspiratie kwam ookvan Umberto Eco. Deze beroemde auteur probeerde af te kicken van zijn pijprookverslaving door met een stokje in zijn mond te lopen. “Het is hetzelfde ding, maar zonder de nicotine”, legt Schillinger uit. “Alleen de fysieke stimulans. Ik herinnerde me dit en bedacht daarom deze telefoons die dezelfde fysieke stimulans geven, maar zonder de connectiviteit.”

Het gaat om een designidee, dus als je zelf zo’n Substitute Phone zou willen hebben moet je zelf met hout en kralen aan de slag gaan.

Eerder maakte Schillinger een Offline Lamp, die alleen aan gaat als je een smartphone in een laadje stopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2017, 8:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen design, verslaving

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.