Apple ontvangt patent op dubbelzijdig touchpaneel

Een nieuw apple-patent beschrijft een touchpaneel dat aan zowel de voor- als achterkant aanraakgevoelig is.

Dubbelzijdig touchpaneel patent AppleEen nieuw Apple-patent beschrijft hoe een scherm vanaf twee kanten aanraakgevoelig kan zijn. Druk je op de achterkant van het scherm, dan wordt dit geregistreerd als een aanraking op de voorkant. Dit kan handig zijn voor iPhones in de verre toekomst, die wellicht uit weinig meer dan een scherm bestaan. Een tweede variant op het patent zou wellicht in een recentere iPhone gebruikt kunnen worden: hierin wordt de beschreven techniek gebruikt om twee touchoppervlakken naadloos met elkaar te verbinden, waardoor een gebogen iPhone-scherm makkelijker te verwezenlijken kan zijn.

Bij het touchscreen dat vanaf twee kanten aanraakgevoelig is, loopt er een dun geleidend draadje langs het touchpaneel. Hierdoor worden je aanrakingen aan beide kanten geregistreerd. Wanneer dit patent praktisch zal zijn in een iPhone is echter nog de vraag: op het moment bevindt het touchscreen zich immers nog bovenop de rest van je iPhone, waardoor je de achterkant nog niet kan aanraken.

Apple ontving volgens Patently Apple vandaag nog meer interessante patenten, waaronder één op een push-to-talk-functie in een toekomstige iPhone en nog een patent op de multitouchmogelijkheden van de Magic Mouse voor de Mac. Het is bij Apple altijd de vraag wat er met de betreffende patenten gebeurt. Sommige ideeën gaan de ijskast in, terwijl andere patentaanvragen juist bedoeld zijn voor toekomstige plannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 21:30
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.