Rabobank: nieuwe app

Politie waarschuwt voor fraudeurs die gebruikmaken van Rabobank-app

De politie waarschuwt voor oplichters die misbruik maken van de Rabobank-app. Fraudeurs laten een transactie via de Rabo Bankieren-app zien als bewijs van betaling, terwijl er helemaal geen voldoende saldo op de rekening van de koper staat.

De politie waarschuwt voor fraudeurs die gebruikmaken van de Rabobank-app. Bij een verkoop van bijvoorbeeld een auto maakt de koper gebruik van de Rabo Bankieren-app om het bedrag over te maken. Daarbij maken ze misbruik van de werking van de app. De app geeft namelijk de indruk dat een transactie in behandeling is, ook al staat er onvoldoende saldo op de rekening.

Misbruik van Rabo Bankieren-app

rabobank-app-nieuw-2De afgelopen drie weken is deze truc een aantal keren gebruikt, vooral bij het kopen van auto’s via bijvoorbeeld Marktplaats. De koper met een Rabobank-rekening laat via de app zien dat de transactie in behandeling is. De fraudeur meldt daarbij dat de transactie enkele uren kan duren, maar in feite staat er niet genoeg geld op de rekening van de koper. De app geeft dit echter niet direct weer, waardoor fraudeur er al met de auto vandoor is op het moment dat de verkoper zich realiseert dat er sprake is van oplichting.

De politie adviseert verkopers dan ook om het geld fysiek in handen te krijgen of om zelf een Rabobank-rekening op te geven. Als zowel de koper als de verkoper een Rabobank-rekening hebben, zou de transactie direct plaats moeten vinden. In het geval van oplichting raadt de politie aan om aangifte te doen of om 1-1-2 te bellen als je de situatie niet vertrouwt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 16:02
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.