‘Palm Pre kan probleemloos met iTunes synchroniseren’

De Palm Pre kan probleemloos met iTunes synchroniseren. Dat beweert het zakenblad Fortune op basis van nieuwe informatie. Bij het aansluiten op de Mac of PC lijkt het alsof je een iPod of iPhone aansluit.

palm pre itunesVolgens het Amerikaanse tijdschrift Fortune kan de Palm Pre straks probleemloos synchroniseren met iTunes. Het zou zelfs zover gaan, dat de iTunes Store de Palm Pre straks behandelt alsof er een iPod of iPhone is aangesloten. Er is slechts één beperking: de Palm Pre kan niet omgaan met oudere iTunes-nummers die voorzien waren van DRM.

Apple en/of Palm hebben de synchronisatiemogelijkheid nog niet officieel bevestigd. Vreemd is wel, dat een Palm-vertegenwoordiger in januari op de CES al vertelde dat er iTunes-ondersteuning aanwezig zou zijn. “He went on to say that the Palm Pre would only support DRM-free music”, is op het forum van Everythingpre.com te lezen. Op dat moment had Apple net de overstap naar volledig DRM-vrije muziek aangekondigd. Op de Palm Pre is ook een applicatie aanwezig om muziek via Amazon MP3 te downloaden.

Fortune beweert nu, dat de synchronisatie met iTunes mogelijk is en dat de Palm Pre ook met de Mac synchroniseert. Bij Palm hebben ze in ieder geval de kennis in huis: er werken veel voormalige Apple-medewerkers en de huidige topman Jon Rubinstein was bij Apple verantwoordelijk voor de lancering van de originele iPod. De vraag is nu hoe Apple hierop gaat reageren. Eerder dreigde Apple COO Tim Cook dat ze met alle mogelijke juridische middelen zouden dreigen als Palm Apple-patenten overtreedt.

Via: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2009, 19:00
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, palmos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.