Apple Park in augmented reality

One Apple Park Way is nu Apple’s officiële hoofdkwartier

One Apple Park Way is het nieuwe vestigingsadres van Apple. Voor het eerst sinds 1993 heeft Apple een ander officieel adres van het hoofdkantoor gekregen.

Het is afgelopen met 1 Infinite Loop. Vanaf deze week is Apple Park het officiële vestigingsadres van Apple. Je zult je brieven naar Tim Cook en Jony Ive voortaan naar One Apple Park Way moeten sturen.

One Apple Park Way

Apple is al een tijdje geleden in het nieuwe hoofdkantoor getrokken, maar vanaf deze week is ook het adres gewijzigd. Het officiële adres onder persberichten en webpagina’s is voortaan One Apple Park Way. De wijziging werd vlak na Apple’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering doorgevoerd, die dit jaar voor het eerst plaatsvond in het Steve Jobs Theater op Apple Park. Op officiële documenten prijkt vanaf nu het nieuwe adres.

Een van de eerste documenten was een formulier dat Apple bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) indiende. Al deze formulieren noemen nu het nieuwe adres en ook in andere correspondentie wordt het adres nu gebruikt. Het geeft aan dat wat Apple betreft de verhuizing nu grotendeels is afgerond.

De eerste berichten over Apple Campus 2 verschenen in 2011, toen Apple-oprichter Steve Jobs zich bij de gemeenteraad sterk maakte om de bouwvergunning voor dit ‘ruimteschip’-hoofdkantoor rond te krijgen. De afgelopen vier jaar is er druk aan gewerkt.

Apple Park in augmented reality

Dure woningen in Cupertino

Apple’s keuze om het hoofdkwartier opnieuw in Cupertino te vestigen is goed nieuws voor de makelaars, maar minder goed nieuws voor mensen die er moeten werken. De prijzen van woonruimte in de buurt van Apple Park zijn namelijk explosief gestegen. Medewerkers zijn een groot deel van hun (toch al riante) inkomen kwijt aan hypotheek of huur. Een onroerend goed-aanbieder heeft uitgezocht hoeveel de techmedewerkers gemiddeld aan woonruimte kwijt zijn.

Daarbij blijkt dat het nergens zo duur is als rondom Apple Park. Wie op een afstand tot 20 minuten van kantoor wil wonen betaalt 1,16 miljoen dollar voor een klein appartement. Ze betalen gemiddeld 5.200 dollar per maand. Een software engineer verdient bij Apple gemiddeld 188.000 dollar. Dat is behoorlijk wat geld, maar dat gaat voor een groot deel op aan huisvesting. ook in San Francisco, Mountain View en Los Angeles stijgen de huizenprijzen voor medewerkers die in de buurt van Facebook, Google, Reddit en Twitter willen wonen.

De bedrijven zetten shuttlebussen in, zodat mensen wat verder van kantoor kunnen wonen. Daarmee reizen de medewerkers gratis van en naar hun werk. De inwoners van de regio zijn minder blij met de ontwikkelingen: zij kunnen geen betaalbare woonruimte meer vinden en het verkeer staat vast door alle techmedewerkers die elke dag naar hun werk reizen.

Gisteren schreven we dat het design van Apple Park niet bij alle medewerkers in de smaak valt. Er zouden al twee medewerkers gewond zijn geraakt omdat ze tegen glazen wanden aan zijn gelopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 februari 2018 om 12:56
Onderwerp
Categorie
Apple
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.