iKeyboard maakt de iPad geschikt voor 10-vingerblindtypen

iKeyboard, een toetsenbord voor de iPad dat je op je iPad legt. Een gloednieuw Kickstarter-project dat $4000 nodig heeft om te slagen. Geïnteresseerden kunnen een iKeyboard reserveren door minimaal $30 dollar in het project te investeren.

ikeyboardDat het toetsenbord van de iPad voor verbetering vatbaar is, mag wel duidelijk zijn. Zo zijn er vele cases met een ingebouwd toetsenbord, brengen bedrijven flexibele toetsenborden op de markt en heeft zelfs Apple een eigen keyboard dock voor de iPad. Cliff Thier dacht dat er nog wel wat verbetering mogelijk was en bedacht het iKeyboard voor de iPad.

Cliff wilde de compactheid van de iPad behouden en wilde een zo dun mogelijke case. Volgens hem ligt het probleem bij de ultra-gevoeligheid van het touchscreen. Daardoor moet je steeds bedenken welke letter je wilt gaan typen. Als gevolg kun je moeilijk notities maken bij een vergadering of tijdens een hoorcollege. Ook kun je niet je handen op de toetsen laten rusten en zul je je handen steeds boven het toetsenbord moeten houden. Hierdoor worden wel je armen en handen moe en kun je vaarwel tegen je productiviteit zeggen.

ikeyboard zijaanzichtZijn oplossing: ‘feedback’ voor je vingers terwijl je typt en de mogelijkheid om gewoon je handen op het toetsenbord te leggen. Dit is mogelijk door het bedrijf waarmee Cliff samenwerkt. Samen hebben ze onderzoek gedaan naar de fysieke kracht die nodig is om een toets in te drukken op een toetsenbord van Apple. Ook hebben ze ervoor gezorgd dat de toetsen dezelfde ‘afstand’ afleggen als je een toets indrukt als bij een echt toetsenbord.

Geïnteresseerden in het Kickstarter-project kunnen een iKeyboard in handen krijgen door het project te steunen met minimaal $30. Ook krijg je voor dat geld inspraak op versie 2 van het toetsenbord. Doneer je $50 of meer, dan krijg je versie 2 ook opgestuurd zodra deze klaar is.

Meer weten? Kijk dan op de projectpagina op Kickstarter.
Via Gizmodo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 12:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, ipad, kickstarter, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.