Ministerie van Justitie organiseert appathon voor nieuwe politie-app

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie houdt op 25 en 26 november een appathon voor de ontwikkeling van een nieuwe app voor politieagenten op straat. Die moet hen gaan helpen bij het maken van geluidsopnamen van bijvoorbeeld getuigen.

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) roept de hulp in van externe app-ontwikkelaars voor het ontwikkelen van een nieuwe app voor de Nederlandse politie. Die moet agenten op straat gaan ondersteunen bij het maken van geluidsopnamen. Hiervoor organiseert het ministerie op 25 en 26 november een appathon in Den Haag, waarvoor geïnteresseerde ontwikkelaars zich kunnen aanmelden.

politie aanhouding

Appathon voor nieuwe politie-app

Volgens het ministerie vormen multimedia zoals film, audio en foto’s een steeds belangrijker onderdeel bij de opsporing van verdachten en het juridische proces dat hierop volgt. Ontwikkelaars krijgen de opdracht om mee te denken over een app, die agenten helpt bij het maken van geluidsopnamen van bijvoorbeeld slachtoffers, getuigen en mogelijke verdachten. Een van de uitdagingen daarbij is dat er aan bewijsstukken in een juridisch proces allerlei worden eisen gesteld.

Niet iedereen kan deelnemen
Overigens is het niet zo dat iedere ontwikkelaar kan deelnemen. Uit de spelregels wordt duidelijk dat je team uit minimaal vier personen moet bestaan en dat je moet beschikken over een Kamer van Koophandel-nummer. Ook moet uit je motivatie blijken dat je ervaring hebt met dit soort problemen. De winnaar van de pitches krijgt een bedrag van €15.000. Inschrijven kan tot 24 november 11:00 uur.

Uitnodiging voor aanbesteding
Eerder deze maand maakte de politie bekend dat ze de komende jaren fors gaan investeren in innovatie. Er wordt onder meer geëxperimenteerd met verschillende apps. Het is interessant dat de overheid externe ontwikkelaars hier ook bij betrekt. Om aan de regels voor aanbesteding te voldoen zullen de meest gewaardeerde en meest veelbelovende teams uitgenodigd worden voor de aanbestedingsprocedure van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2016, 12:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ontwikkelaars, overheid, politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.