Jonathan Ive op nummer 1 als meest creatieve persoon

Jonathan Ive staat op nummer 1 in de lijst van meest creatieve personen van Fast Company. Op nummer 2 staat de echtgenote van Bill Gates, op nummer 3 een man die zich inzet voor elektrische auto's.

apple telefoonJonathan Ive heeft weer eens een prijs gewonnen. Hij eindigde op nummer 1 in de lijst van 100 meest creatieve personen van Fast Company. Ive zal vast niet alle producten die Apple uitbrengt zelf ontwerpen, maar ziet wel toe op het design van de spullen die de Apple-‘fabriek’ verlaten. Ive’s grootste prestatie is het ontwerp van de originele iMac, waardoor Apple weer op de kaart kwam te staan. Hij koos daarbij voor een geïntegreerd ontwerp en niet voor de standaard computerkast, zoals je die tot op de dag van vandaag nog onder de bureau’s van Windows-gebruikers ziet staan. De ‘Microsofties’ doen het ook goed: op de tweede plaats staat Melinda Gates, echtgenote van Bill Gates.

Zij staat in de lijst omdat ze technologie promoot als middel om de wereldwijde gezondheidszorg en het onderwijs te verbeteren. Op de derde plaats staat Shai Agassi, voormalig medewerker van SAP en tegenwoordig oprichter van Better Place, een bedrijf dat zich inzet voor elektrische auto’s. Het gaat bij de top 100 van Fast Company dus niet zozeer om mensen die mooie dingen kunnen designen, maar vooral om mensen die de wereld een beetje mooier maken. Ives werkt al sinds 1992 bij Apple. Zijn ontwerpen werden aanvankelijk te revolutionair gevonden; maar zo gek als de Apple-telefoon hierboven heeft hij het toch nooit gemaakt.

Meer info: Fast Company

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2009, 12:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.