Lyrics tijdelijk door ontwikkelaar offline gehaald

De applicatie Lyrics is door de ontwikkelaars tijdelijk offline gehaald om het filter te verbeteren en om licentierechten te regelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

songtekstOntwikkelaar Moop.Me meldde eerder vandaag trots dat ze Wired hebben gehaald, met een artikel over easter eggs in iPhone-applicaties. Dat artikel inspireerde iLounge en NU.nl blijkbaar om kort daarop ook een stukje aan het Nederlandse developerstrio te wijden. Het ging allemaal om het feit dat de applicatie Lyrics een bewuste easter egg bevat waarmee je het obsceniteitsfilter kunt omzeilen. Eigenlijk niets nieuws, want bij de lancering van de applicatie meldden de ontwikkelaars al openhartig dat de truc erin zat. Maar hoewel een artikel op Wired best goed voor de publiciteit is, trekt het ook ongewenst de aandacht van Apple én de muziekindustrie. Moop.Me heeft Lyrics daarom tijdelijk uit de App Store gehaald.

Het Wired-artikel presenteerde de easter egg namelijk niet als een onschuldig grapje, maar als een manier om Apple voor het lapje te houden. De applicatie Lyrics is daarom offline gehaald om wijzigingen in het filter aan te brengen en om de licentierechten met de platenbonzen te regelen. De ontwikkelaars kondigen aan dat ze terugkomen en niet alleen op de iPhone. Bewuste stunt of niet, de applicatie Lyrics staat nu wel in één klap op de kaart. Daar kunnen de duizenden applicaties die onbekend en onbemind in de App Store liggen weg te kwijnen nog een voorbeeld aan nemen.

Bron: Moop.me

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2009, 0:52
Categorie Apps
Onderwerpen lyrics, songteksten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.