‘iPod touch krijgt ingebouwde gps en nieuwe kleuren’

De iPod touch krijgt een gps-ontvanger en verschillende kleuren. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Hij beaamt ook andere geruchten, over onder andere een 4-inch display.

iPod touchDe nieuwe iPod touch krijgt een gps-ontvanger en wordt uitgebracht in verschillende kleuren. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Daarnaast zou de iPod touch een HD-camera voor Facetime krijgen. Kuo beaamt ook eerdere geruchten, die er op wezen dat de iPod touch een 4-inch touchscreen zal krijgen. De iPod touch kan volgens Kuo ook makkelijker kunnen communiceren met andere Macs, iPads of andere devices met een groot scherm, waardoor de iPod touch als gamecontroller gebruikt kan worden.

Een iPod touch als gamecontroller kan mogelijk op verschillende manieren worden gebruikt. Op de iPod zou je bijvoorbeeld bepaalde handelingen kunnen uitvoeren, terwijl je op de televisie het effect hiervan ziet. Dit is al langer mogelijk met een iPhone, iPad of iPod touch in combinatie met een Apple TV, als je AirPlay Mirroring gebruikt. De game Real Racing 2 op de Mac kan al met een iPhone of iPod touch worden bestuurd. Nintendo brengt naar verwachting later dit jaar de Wii U uit, waarmee je een tweede scherm vasthoudt terwijl je op de televisie speelt.

Door de iPod touch verschillende kleuren te geven, zou Apple proberen om jongere klanten aan te spreken. De nieuwe gps-ontvanger zou ondersteuning bieden voor Apple’s eigen Maps-applicatie, die vanaf iOS 6 beschikbaar zal zijn.

Het 4-inch display in de iPod touch maakt volgens Kuo gebruik van in-cell technologie. Hierdoor is het mogelijk om de touchsensoren in het scherm te integreren, waardoor het geheel dunner wordt. Volgens Kuo zou de iPod touch 6 tot 6,5 millimeter dun worden. Geruchten wijzen er al langer op dat deze zelfde technologie in de iPhone 5 gebruikt zal worden. De nieuwe iPod touch krijgt volgens Kuo een A5-processor en de kleinere dockconnector die in iPhone 5-geruchten al meermaals werd genoemd. Naast een HD-camera voor Facetime, zou er op de achterkant van de iPod touch een 5-megapixelcamera zitten.

Kuo heeft door zijn positie bij KGI Securities verschillende bronnen waar hij zich op kan baseren. Dat haalt niet weg dat hij een deel van zijn informatie mogelijk ook via andere websites verzamelt. Er bestaat een kans dat Kuo van interne contacten heeft gehoord dat de iPod touch een 4-inch display krijgt, maar hij zou zich net zo goed kunnen baseren op eerdere beweringen van 9to5Mac. Het is ook niet helemaal duidelijk hoe betrouwbaar Kuo’s bronnen precies zijn. Of hij het aan het rechte eind heeft weten we mogelijk vanavond om 19:00, wanneer Apple een speciaal evenement organiseert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 14:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipod, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.