Nieuws-app in iOS 9 op de iPad en iPhone.

iOS 9.0.1 nu te downloaden: lost problemen met vastlopende installatie op

Je kunt nu iOS 9.0.1 downloaden op ondersteunde iPhones en iPads. Deze lost het probleem met APN-instellingen van Ziggo, Hollandsnieuwe en Vodafone Zakelijk op en lost ook het 'Schuif om bij te werken'-probleem op.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-ios-9-iphone-ipadApple heeft iOS 9.0.1 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 9.0.1 is te installeren op alle apparaten die geschikt zijn voor iOS 9 en lost twee belangrijke problemen op:


Update 24 september: Apple heeft een aparte iOS 9.0.1 update uitgebracht voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Als deze toestellen vrijdag in de verkoop gaan, draait daarop nog iOS 9. De update naar iOS 9.0.1 die gisteren verscheen, bevat echter nog geen ondersteuning voor de nieuwste iPhones. Om te zorgen dat alle toestellen straks weer op een lijn zitten, komt nu deze losse update beschikbaar. De bugs die daarin zijn opgelost, zijn precies hetzelfde omschrijven als bij iOS 9.0.1 van gisteravond.

iOS 9.0.1: dit is er nieuw

Deze update bevat vooral bugfixes en andere probleemoplossingen. Voor de nieuwe emoji zul je moeten wachten tot iOS 9.1.

De update lost deze problemen op met:

  • De configuratieassistent (deze kon soms niet worden voltooid). Dit is het ‘Schuif om bij te werken’-probleem, zoals hierboven genoemd.
  • Wekkers en timers werden soms niet afgespeeld.
  • Safari en Foto’s, waarbij beelden werden vervormd.
  • Mobiel dataverkeer: overschrijven van de APN-instellingen.

Hieronder vind je voor de volledigheid nog eens de releasenotes voor iOS 9.0.1 (mede met dank aan @iflorisje)

In deze update zijn onder andere de volgende problemen verholpen:

  • Een probleem waardoor sommige gebruikers de configuratie-assistent niet konden voltooien na de update
  • Een probleem waardoor wekkers en timers soms niet werden afgespeeld
  • Een probleem in Safari en Foto’s waarbij het onderbreken van video kon leiden tot vervorming van het gepauzeerde beeld
  • Een probleem waarbij mobiel dataverkeer niet langer werkte voor sommige gebruikers met een via een profiel aangepaste APN-configuratie

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina.

Apple heeft iOS 9.0.1 over the air uitgebracht. Je kunt de update daarom rechtstreeks vanaf de iPhone, iPad of iPod te installeren. Dit doe je vanuit de Instellingen-app, waar je gaat naar Algemeen > Software-update. Lees je dit artikel vlak nadat de update is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat hij ook bij jou verschijnt.

Het is ook mogelijk om iOS 9.0.1 via iTunes te installeren. Omdat je hiervoor minder vrije ruimte op je iDevice nodig hebt, kan dit een handig alternatief zijn. Je moet dan een iDevice met een kabel verbinden met een computer, het apparaat aanklikken in iTunes en drukken op Zoek naar update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 september 2015 om 19:30
Onderwerp
Categorie
iOS
114 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.