iOS 6.0.1 binnen 24 uur op 7,5 procent van iDevices

iOS 6.0.1 was binnen 24 uur op 7,5% van de iOS-apparaten geïnstalleerd. Dat is half zoveel als bij iOS 6.0, dat meer functies bevatte.

ios 6Apple bracht afgelopen week iOS 6.0.1 uit, een update die vooral bestond uit bugfixes. Wat ons bij iPhoneclub altijd verbaast is de gretigheid waarmee mensen dit soort update willen installeren. Ook als er rook uit de servers van Apple komt blijven we proberen, desnoods tot diep in de nacht. Er is ook een grote groep mensen die daar maling aan heeft en een week later nog eens ervoor gaat zitten om de update te installeren. Hoe groot die groep ‘snelle updaters’ is blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Chitika. In de eerste 24 uur nadat iOS 6.0.1 beschikbaar kwam is het al op 7,5% van de iDevices aanwezig.

De cijfers laten zien dat gebruikers bij iOS 6.0.1 wel een stuk minder happig waren om te updaten dan bij iOS 6.0. Daar lag het percentage binnen vierentwintig uur op 15%, dus het dubbele. Op zich is dat logisch, want er zaten meer nieuwe functies in. Bovendien kregen veel mensen bij iOS 6.0.1 te maken met een extra obstakel: op de iPhone 5 moest een extra updater-app worden geïnstalleerd.

Toch laten de cijfers van Chitika ook zien dat mensen sneller updaten. Bij iOS 5.1.1 duurde het een week om 12 procent te halen. iOS 6.0.1 loste onder andere een probleem met Wi-Fi-verbindingen en het virtuele toetsenbord op.

Chitika leidt de installatiecijfers af uit het dataverkeer dat ze meten via tellers die in advertenties zijn geïntegreerd. Het is daarom niet het exacte cijfer, maar het geeft wel een goede indicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2012, 14:41
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.