Londen krijgt 14.000 straatlantaarns met iPad-bediening

Londen gaat 14.000 straatlantaarns slim maken: ze zijn via een iPad te bedienen en waarschuwen wanneer een lamp bijna kapot gaat.

london street lightsWereldstad Londen gaat 14.000 straatlantaarns plaatsen, die via een iPad-app te bedienen zijn. De lampen geven informatie door aan de onderhoudsploeg, zodat ze weten wanneer ze vervangen moeten worden. Begin dit jaar werd al een pilot uitgevoerd met de straatverlichting en dat beviel zo goed dat nu een groot deel van de straatverlichting vervangen gaat worden.

Technici kunnen met een iPad de helderheid van een straatlamp aanpassen, zonder dat ze in de paal hoeven te klimmen of naar een elektriciteitskastje hoeven te lopen. Het Westminster City Council heeft £3,25 miljoen ervoor uitgetrokken, een bedrag dat wordt uitgesmeerd over vier jaar. Binnen zeven jaar zijn de kosten terugverdiend, is berekend.

De bestuurders van Londen hebben de aandacht niet alleen op straatverlichting gericht. Ze willen de energierekening op nog meer punten verlagen door elektronisch bewaakte verlichting in te voeren. Elke twee jaar gaat de energierekening met £1 miljoen omlaag. Onderhoudspersoneel hoeft niet meer te controleren of er lampen kapot gaan, want de verlichting waarschuwt zelf wanneer een lamp aan het eind van z’n levensduur is.

Afbeelding: rotia via Flickr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2012, 15:21
Categorie Accessoires
Onderwerp londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.