Epocrates: ‘Handig, iPad mini past in doktersjas!’

De iPad mini is erg geschikt voor artsen, omdat het precies in een doktersjas past. Dat zegt Epocrates, maker van medische apps voor iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad xrayBij de doelgroep van de iPad mini denk je misschien aan scholieren en studenten, mensen die in bed boeken willen lezen of vrouwen die een tablet zoeken die nóg beter in hun handtasje past. Maar de iPad mini kan ook erg handig zijn voor artsen. Hij past namelijk in de zak van een doktersjas. Epocrates, maker van medische apps, stelde aan 48 artsen de vraag of ze de iPad mini gaan kopen. Nog niet iedereen is enthousiast, maar de iPad mini kwam in ieder geval door de ‘lab coat test’: de afmetingen zijn klein genoeg om de tablet altijd bij je te dragen als arts. Eén op de drie artsen die Epocrates sprak wil nu al een iPad mini gaan gebruiken. Negentig procent denkt dat de iPad mini makkelijker mee te nemen is tijdens de rondes in het ziekenhuis.

De opbergzakken in een doktersjas zijn meestal zo’n 22 cm diep en 19 cm breed. De iPad past daar met afmetingen van 24 x 18 cm precies in, waarbij er alleen aan de bovenkant nog een stukje iPad mini uitsteekt om de tablet makkelijk te kunnen pakken.

Als je foto’s van artsen met een iPad ziet, dan gebruiken ze die meestal als een soort klembord. Bij de iPad mini kunnen ze de iPad makkelijker wegstoppen bij het praten met patiënten. Epocrates zegt dat artsen relatief veel Apple-producten gebruiken. Ze schaffen vaak een iPhone aan en bij tablets die voor medische toepassingen worden gebruikt is de iPad dominant. Meer dan een kwart van de Europese artsen gebruikt de iPad tijdens het werk. Het komt vooral van pas als ze informatie moeten opzoeken op plekken waar de desktopcomputer niet beschikbaar is, zoals aan het bed van patiënten en wanneer ze in het ziekenhuis onderweg zijn naar een patiënt. Eén nadeel is er wel: het scherm van de iPad mini is wat minder geschikt voor het tonen van gedetailleerde röntgenfoto’s. De iPad mini komt daarom beter van pas voor het opzoeken van informatie (bijvoorbeeld in de Epocrates-app) dan het stellen van diagnoses op basis van onscherpe beelden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2012, 13:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dokter, ipad, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.