Intel-medewerker met 7360 LTE modemchip

Intel gaat 4G-modems leveren voor de iPhones van 2019

Intel CEO Bob Swan heeft aangegeven dat zijn bedrijf nog het hele jaar 4G-modems voor smartphones gaat leveren. Ook de volgende generatie iPhone heeft nog steeds 'Intel inside'.

Volgende iPhone krijgt nog Intel 4G-modem

Het gaat dan om de 2019 iPhones die naar verwachting dit najaar in de winkel liggen. Daarna zal Apple waarschijnlijk volledig overstappen op Qualcomm-modems, omdat daarmee de sprong naar 5G kan worden gemaakt. Intel maakte onlangs bekend te zullen stoppen met de ontwikkeling van 5G-modems voor smartphones, vlak nadat Apple en Qualcomm hun conflict hadden bijgelegd. Die beslissing zou op een later moment nader worden toegelicht door CEO Bob Swan en dat is nu gebeurd.


Intel zal nog de modems blijven leveren van de huidige modellen, waaronder de iPhone XS. “Onze verwachting is dat we de 4G-modems nog dit jaar blijven leveren, inclusief de tweede iteratie van dat product, dat in het najaar tijdens het nieuwe schoolseizoen komt”, aldus Swan. Daarmee doelde hij op Apple’s iPhone.

Als Apple volgend jaar nog de iPhone XS en/of iPhone XR blijft produceren als instapmodel, zou Intel daarvoor ook nog de 4G-modems kunnen leveren. Apple wilde oorspronkelijk de 5G-chip van Intel gebruiken, namelijk de XMM 8160, die de afgelopen jaren volop werd ontwikkeld. Intel lijkt echter tegen problemen te zijn aangelopen, waardoor Apple weer in de armen van Qualcomm werd gedreven. Er zijn ook geruchten dat Apple in eigen huis werkt aan een eigen modemchip voor 5G, die waarschijnlijk al in 2021 klaar is.

Ondertussen moet Apple al ver gevorderd zijn met de ontwikkeling van nieuwe iPhones voor 2019. Apple’s overeenkomst met Qualcomm kwam dan ook waarschijnlijk te laat om nog naar Qualcomm over te stappen. Intel’s Bob Swan gaf in een interview aan dat het bijleggen van het conflict tussen Apple en Qualcomm de directe aanleiding was om uit de 5G-markt te stappen, niet andersom.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.