iMovie-4k

iMovie kan 4K video op iPad Air 2 nu ook bewerken

Met de nieuwste update van iMovie kun je nu ook 4K-video's bewerken op de iPad Air 2. Hierdoor is de iPad Air 2 de eerst verkrijgbare iPad die 4K-editing aanbiedt.

4K video op iPad Air 2Apple heeft iMovie een update gegeven waardoor ook gebruikers met een iPad Air 2 mooie 4K-video’s kunnen bewerken. Eerder was dit alleen mogelijk op de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro. Laatstgenoemde toestel is nog niet verkrijgbaar, waardoor het een welkome toevoeging is dat ook bestaande iPad-gebruikers nu 4K-video’s kunnen bewerken.

4K video op iPad Air 2

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn de eerste toestellen van Apple die video’s kunnen maken in 4K-resolutie. Dankzij de 12 megapixel camera in de nieuwste modellen, maak je de mooiste filmpjes in een resolutie die vier keer hoger is dan bij het vorige model. Op 16 september bracht Apple al versie 2.2 van iMovie uit, waardoor kersverse iPhone 6s-gebruikers deze 4K-video’s op hun toestel konden bewerken. Met versie 2.2.1 van vandaag kunnen nu ook iPad Air 2-eigenaren 4K-video’s op hun iPad bewerken. Om de video’s in volle glorie te kunnen bewonderen, heb je echter wel een 5K 27-inch iMac, een 4K 21,5-inch iMac of een ander extern 4K-scherm nodig.

iMovie 4k video op iPad Air 2

Naast de 4K-update zijn er in de nieuwste versie van iMovie ook enkele problemen verholpen. Zo kun je nu weer foutloos projecten importeren naar en verwijderen van iCloud Drive. Ook de problemen met talen die van rechts naar links worden geschreven zijn opgelost. Tot slot had de iMovie-extensie in de Foto’s-app last van problemen, maar die zijn nu verleden tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2015, 10:22
Categorie Apps
Onderwerpen 4k, imovie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.