Little Flocker voor Mac overgenomen

F-Secure neemt Mac-beveiligingstool Little Flocker over van bekende iOS-hacker

F-Secure heeft Little Flocker overgenomen van de bekende iOS-hacker Jonathan Zdziarski, die sinds kort medewerker van Apple is. Ze gaan de tool niet verder onderhouden.

Little Flocker voor Mac overgenomen

Jonathan Zdziarski was een bekende hacker in de jailbreak-community, waar hij bekend was onder de naam NerveGas. Nu Zdziarski bij Apple werkt kan hij zijn beveiligingsapp Little Flocker niet verder ontwikkelen. Maar gelukkig is hulp onderweg: het Finse bedrijf F-Secure heeft Little Flocker geadopteerd.

Little Flocker nu bij F-Secure

Het Finse beveiligingsbedrijf gaat de Mac-app overigens niet verder ontwikkelen, nu Zdziarski in Apple’s Security Engineering & Architecture-team werkt. In plaats daarvan gaan ze het inbouwen in de eigen XFENCE-technologie (zie foto). De website van Little Flocker is per direct offline gehaald.

F-Secure XFence

Met Little Flocker kun je je beschermen tegen malware, spyware, trojans, achterdeurtjes en ander onheil. De app gebruikt gedragsanalyse om in de gaten te houden of er wordt gerommeld met bestanden en systeembronnen. Zo kun je je bijvoorbeeld beschermen tegen ransomware. F-Secure zal Little Flocker’s technologie verder versterken met eigen technieken, maar de tool zelf verdwijnt. Volgens het bedrijf is het een mythe dat je op de Mac veilig bent en ze vinden het dan ook nodig dat je je met antivirus op de Mac beschermt. Omdat Macs ook gebruikt worden door hoger management in bedrijven, is het een interessant doelwit voor hackers.

Zdziarski ontwikkelde voor de iPhone onder andere de app iErase, die door Apple werd geweigerd. Ook was hij onderdeel van het legendarische iPhone Dev Team en later ook van het Chronic Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2017, 16:17
Categorie Mac & macOS
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.