AT&T krijgt er 1,3 miljoen mobiele klanten bij

AT&T kreeg er afgelopen kwartaal 1,3 miljoen nieuwe klanten bij, mede dankzij de iPhone. Maar hoeveel iPhones er het afgelopen kwartaal zijn verkocht wil AT&T niet zeggen. Misschien horen we dat woensdagavond, als Apple de kwartaalcijfers bekendmaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone AT&TAT&T heeft vandaag kwartaalcijfers bekendgemaakt, een dag voordat Apple ook de cijfers presenteert. Ondanks de geplande ontslagen gaat het goed met AT&T: de winst groeide met 22%, mede dankzij de iPhone. AT&T verwelkomde het afgelopen kwartaal 1,3 miljoen nieuwe mobiele klanten. In dezelfde periode lieten 693.000 mensen hun vaste lijn afsluiten om voortaan alleen nog maar draadloos of via de kabel te gaan bellen. Vandaar dat CEO Randall Stephenson vooral naar de mobiele markt kijkt voor verdere groei.

Eind vorig jaar zaten er bijna 2 miljoen iPhone-gebruikers op het netwerk van AT&T. Ondanks geruchten over een nieuwe iPhone bleef de vraag naar het huidige model “behoorlijk stabiel” zei CFO Rick Lindner in een interview. Hoeveel iPhones AT&T afgelopen kwartaal heeft geactiveerd weigerde hij echter te vertellen.

Meer dan 40 procent van de iPhone-kopers zijn nieuwe klant bij AT&T en de gemiddelde iPhone-gebruiker betaalt meer dan $90 per maand voor mobiele diensten, inclusief internettoegang, sms-berichten en andere functies. Gemiddeld betaalt een AT&T-klant per maand iets meer dan $50. Datadiensten zoals sms en internet zijn verantwoordelijk voor een steeds groter gedeelte van de telefoonrekening: vorig jaar was het nog 16 procent, inmiddels is het gegroeid naar 21,5 procent.

Morgen presenteert Apple haar kwartaalcijfers waarbij we hopen dat er dan wél iets over actuele verkoopcijfers wordt gezegd. De aandelenkoers van Apple daalde vandaag, maar zowel Citigroup als RBC Capital Markets hebben er nog vertrouwen in: zij verwachten dat Apple woensdag gaat aankondigen dat er meer dan $7 miljard omzet is gemaakt en dat er meer dan 2 miljoen Macs zijn verkocht. Citigroup-analist Rich Gardner raadt aan om Apple-aandelen te kopen: ondanks de daling in de afgelopen maanden blijft het Citigroup’s ‘Top 2008 Pick’. Gardner verwacht dat het aandeel over 12 maanden $212 waard is.

Zijn collega Mike Abramsky van RBC Capital Markets verwacht dat Apple morgen gaat bekendmaken dat er 5% minder iPods zijn verkocht, maar wel 1,8 miljoen iPhones in het afgelopen kwartaal. De MacBook Air deed het ook goed: daarvan zijn al 150.000 stuks verkocht. Deze analist verwacht dat het aandeel Apple binnenkort $190 waard is.

Meer info: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2008, 22:07
Categorie Round-up
Onderwerpen aandelen, apple, cijfers, kwartaalcijfers, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.