iPhone SDK bevat nieuwe aanwijzingen voor GPS

In de iPhone Simulator zijn nieuwe aanwijzigingen gevonden voor GPS-ondersteuning op de toekomstige iPhone. Er wordt gesproken over NMEA, het protocol dat veel wordt gebruikt om positiegegevens van GPS-ontvangers uit te wisselen.

GPS OntvangerIn de iPhone Simulator zijn nieuwe aanwijzingen gevonden voor ondersteuning van GPS-hardware. Deze wekken de indruk dat Apple van plan is om een ingebouwde GPS-chip toe te voegen, maar misschien ook een accessoire dat op de Dock Connector moet worden aangesloten. De software is er in ieder geval klaar voor: een zekere Steffen Voigt heeft in de component ‘locationd’ van de iPhone Simulator verwijzingen gevonden naar NMEA, het protocol dat wordt gebruikt voor datauitwisseling met GPS-ontvangers.

De meeste software die positie-informatie aan de hand van GPS verwerkt, doet dat in het NMEA-formaat. In ‘locationd’ zijn ook verwijzingen te vinden naar informatie die met satellieten is verzameld, namelijk satellietstatus, breedtegraad, snelheid, magnetische variatie, enzovoort. Ook zijn er strings die verwijzen naar GPS-tijd, type, positie en nauwkeurigheid.

Op dit moment kun je alleen met behulp van driehoeksmeting je geschatte locatie laten bepalen, waarbij de positie van GSM-masten en Wi-Fi-accesspoints worden gebruikt. In de toekomstige firmware van de iPhone is het mogelijk om je locatie live te laten ‘tracken’. Wanneer dat met ondersteuning van GPS wordt gedaan, kan de positie veel nauwkeuriger worden bepaald dan voorheen.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2008, 17:04
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.