Apple verkoopt meer iPads dan Macs

Apple heeft ruim 4 miljoen iPads verkocht en dat is meer dan het aantal verkochte Macs. Ook lijkt de kans op een 7-inch iPad niet zo groot meer.

ipad appDe iPad is nog geen jaar op de markt en Apple heeft al een record te pakken. Apple heeft afgelopen zomer meer iPads dan Macs verkocht. Gisteravond maakte Apple de kwartaalcijfers bekend en daaruit bleek dat er 4,19 miljoen iPads zijn verkocht in het afgelopen kwartaal. Van de Mac werden 3,9 miljoen verkocht. Die aantallen verbleken nog bij het aantal iPhones dat is verkocht: 14,1 miljoen in slechts drie maanden, een groei van 91%. Apple kocht zoveel iPhones als ze maar konden produceren. Was de productiecapaciteit hoger geweest, dan had Apple dus nog meer kunnen verkopen. Ze verdienden er in totaal meer dan 20 miljard dollar mee.

Nog meer cijfers: er zijn 125 miljoen iOS-toestellen verkocht en er zijn nu 35.000 iPad-applicaties in de App Store. In de vragen na afloop van de aankondiging van de kwartaalcijfers was nog wat interessante informatie te horen. Er bleek onder andere uit, dat Apple niet van plan lijkt om een 7-inch iPad uit te brengen. Apple maakte duidelijk dat er een lawine van tablets aankomt en dat het merendeel voorzien is van een 7-inch scherm. Volgens Apple zijn er grenzen hoe dicht je elementen op een touchscreen kwijt kunt en 7-inch tablets zijn te groot om met een smartphone te concurreren en te klein om met de iPad te concurreren.

This new crop of tablets will have zero. Our potential competitors are having a hard time coming close to the iPad’s prices, even with their far smaller, not as nice screen. This is why we think the current batch of tablets will be DOA, dead on arrival. Competitors will switch to 10-inch form this time next year.

En op de vraag waarom Apple een prijsvoordeel heeft met de iPad antwoordde Steve Jobs:

I think so much of it is because we do the engineering ourselves. We’ve learned a lot on everything we’ve done, from the miniaturization on iPod and iPhones. I think we’ve learned a lot, we’ve developed a lot of our own components where others have to buy them on the market with middlemen getting their cut. We’re systems architects and know how to build things in very efficient ways. This is a product we’ve been preparing for for a decade.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2010, 1:25
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.