Apple verkoopt 3% van alle mobiele telefoons, maar haalt 39% van alle winst binnen

Apple is in aantallen toestellen maar een kleine speler met 3% van de smartphones. Maar ze halen wel 39 procent van de winst binnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple marktaandeelApple’s aandeel staat de afgelopen dagen op het hoogste niveau ooit. Het geld komt bijna vanzelf binnenstromen als je bedenkt dat Apple relatief weinig hoeft te verkopen om toch een monsterwinst te maken. Volgens Michael Walkley van de Canaccord Genuity Group produceert Apple ongeveer 3% van alle mobiele telefoons die in de eerste helft van 2010 zijn verkocht. Maar als je naar de winst kijkt die in de totale markt is verdiend, strijkt Apple daarvan 39% op. Nokia verkoopt vergeleken met Apple 23 keer zoveel telefoons, maar verdient er minder mee. Apple’s geheim zijn de veel ruimere operationele marges: die liggen bij een doorsnee fabrikant bij 10%. Apple weet echter een operationele marge boven de 30% te scoren. De geschatte brutomarge ligt nog iets hoger: rond de 50%.

winst grafiekNokia, Samsung en LG verkochten samen 400 miljoen mobiele telefoons in het eerste halfjaar van 2010. Apple verkocht er maar 17 miljoen. Een schamel aantal, maar Apple haalde meer geld binnen dan de drie andere fabrikanten samen, zo valt op Fortune te lezen. Wie had het ook alweer over Apple-tax?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2010, 22:20
Categorie Apple
Onderwerpen apple, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.