Apple overwoog miljoeneninvestering in Twitter

Apple zou plannen hebben gehad om miljoenen te investeren in Twitter. Volgens New York Times zijn de gesprekken recent gevoerd, maar volgens Wall Street Journal vonden ze een jaar geleden plaats en zijn er geen actuele plannen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Twitter-logoVolgens de New York Times heeft Apple Twitter benaderd voor mogelijke investeringen. Het zou gaan om een bedrag van honderden miljoenen dollars, zo zeggen mensen die een briefing hebben gekregen. Maar vlak nadat het artikel bij The New York Times verscheen, gaf The Wall Street Journal aan dat Apple een jaar geleden in gesprek was met Twitter en dat er geen spoedige overnameplannen zijn. Het ging daarbij om een strategische investering. Beide websites claimen de informatie te hebben van mensen die nauw betrokken zijn.

Volgens NYT zou Apple al een paar maanden met Twitter in gesprek zijn. De gesprekken waren vrijblijvend en hoeven niet te eindigen in een overeenkomst. Als Apple investeert kan dat betekenen dat Twitter meer dan 10 miljard dollar waard wordt. Vorig jaar lag de waarde van het bedrijf nog op zo’n 8,4 miljard dollar. Betrokkenen willen niet met naam genoemd worden, omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn. Maar volgens WSJ zijn de gesprekken niet meer actueel en vonden ze een flinke tijd geleden plaats. Twitter is nog niet beursgenoteerd en heeft zo’n 600 miljoen dollar op de bank staan, afkomstig uit reclamegeld. Ook haalde het 1 miljard dollar aan investeringen op. Plannen om snel naar de beurs te gaan zijn er nog niet, al kan het wel binnen een paar jaar gebeuren.

Apple’s interesse in Twitter zou te maken hebben met Google’s uitrol van Google+ en geruchten dat Facebook een eigen telefoon gaat uitbrengen. Voor Apple heeft een dergelijke investering nauwelijks financiële impact. Het bedrijf heeft 117 miljard dollar te besteden, maar het is niet gebruikelijk dat ze daarbij grotere bedrijven kiezen. Apple neemt over het algemeen kleine en onbekende bedrijven over, zoals gisteren gebeurde met AuthenTec, een relatief klein bedrijf dat onder andere vingerafdrukscanners maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 18:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.