Nederlandse antisnurk-armband voorkomt ook tandenknarsen

De slaaparmband Anti-Snore Wearable voorkomt dat je gaat snurken door te trillen. De bijbehorende app herkent het snurkgeluid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

De Nederlandse startup Sleep.ia heeft een antisnurk-armband ontwikkeld. Vorig jaar november probeerden ze €100.000 op te halen via Kickstarter, maar dat mislukte. Nu is het doel iets bescheidener: €50.000 via Indiegogo – en dat is wél gelukt. De eerste groep krijgt in maart 2017 al een antisnurk-armband geleverd en daarna is de volgende groep voor $89 incl. verzendkosten aan de beurt.


Anti-snore armband

Anti-Snore Wearable

De Anti-Snore Wearable is een armband met trilmotor. Als de bijbehorende iPhone-app hoort dat je snurkt gaat de armband trillen waardoor je (hopelijk) op je andere zij rolt. Het betekent uiteraard wel dat je je iPhone altijd naast je bed moet houden, want daarop staat de app die aan de hand van speciale algoritmes kan vaststellen of je aan het snurken of tandenknarsen bent.

Anti-Snore wearable schematisch

De armband is bedacht door tandarts Michiel Allessie, die eerder de website tandarts.nl bedacht en daarna meerdere bedrijven rondom tandheelkunde oprichtte. Inmiddels is hij als tandarts gespecialiseerd in slaap en heeft hij Sleep.ai opgericht om mobiele gezondheidsproducten te ontwikkelen waarmee je slaapproblemen kunt oplossen. Aanvankelijk maakte hij de app om snurken te detecteren en daarna volgde de bijbehorende wearable.

De Anti-Snore Wearable gaat uit van het idee dat de meeste mensen alleen snurken als ze op hun rug liggen. De armband stimuleert je daarom op je zij te draaien, zodat je luchtwegen vrijkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=F_fCFZ_PG-s

De armband helpt ook tegen tandenknarsen tijdens het slapen, waar zo’n 8% van alle mensen last van hebben. Biofeedback kan daarbij helpen. De armband trilt wanneer het geluid van knarsende tanden te horen is.

Ook van je snurkprobleem af? Voor nog geen 100 euro doe je mee met de campagne.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2017 om 18:17
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 13 reacties

  1. Goeie tip! Meteen een besteld.

  2. Opzich mooie uitvinding als het ook daadwerkelijk werkt en je slaap er beter van word.
    Ik heb een vriendin die gratis en voor niks een elleboog of knie verkoopt als ik snurk!! Scheelt weer 100 euro.

  3. “Waardoor je hopelijk op je zij rolt”. Oké…

    Ze hebben het dus niet getest?

  4. Wacht wel tot ie getest is.

  5. Nee lekker ben je 3 a 4 keer wakker 🤣👍
    Lig je lekker te ronken en hoppa weer wakker… nou nee ik bedank! Wij slapen gewoon apart, zij rust ik ook en kekker ronken ✊🏻😂

  6. Misschien wel comfortabeler dan die elleboog tegen je ribben van je bedgenoot

  7. Op een gegeven moment leert je lichaam het af omdat het weet dat je gestoord word, zo werkt ook de plaswekker

  8. een pyjama met vastgenaaide tennisbal op je rug is effectiever 🙂

  9. Ik ben er onlangs achter gekomen dat m’n kussen niet meer gebruiken de oplossing voor mijn snurkprobleem is. Je hoort me ineens niet meer.

  10. Ik zie net dat je app kunt gebruiken zonder de wearable. Je krijgt dan opnames van het snurken of knarsen te horen. Dus vannacht maar eens even proberen. En kijken of ik er één ‘nodig’ heb 🙂

  11. Als je weet hoe snurken in elkaar zit, dan weet je ook dat deze app helemaal niet gaat helpen. Wat een rip-off.

  12. Snurkt iemand van iCulture redactie niet toevallig? Zou wel graag een review willen zien, ben namelijk erg benieuwd of het werkt. Als dat zo is, dan hebben ze mijn geld ook.

  13. Bedenkelijk apparaat. Als je echt een snurkproblemen hebt is alleen een onderzoek bij een KNO-arts de oplossing. Snurken gaar namelijk heel vaak samen met Apneu en dat dient serieus beoordeeld te worden en niet door een op winst gebaseerde app.