Spring naar inhoud
Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Over lezerservaringen, vreemde problemen en supportvragen

We krijgen op iCulture regelmatig vragen over rare foutmeldingen, uitzonderlijke problemen of iPhones die zich opeens vreemd gedragen. Vaak gaat het om zeldzame of eenmalige problemen of om een tijdelijke glitch. In dit artikel lees je, wat we in zo’n geval voor je kunnen doen.

Vragen die ons via het contactformulier, via de app of via sociale media vaak gesteld worden zijn;

  • “Ben ik de enige met…?”
  • “Hebben jullie vaker gehoord dat…?”
  • “Weten jullie of App X ook werkt onder iOS X.Y?”
  • “Ik heb een heel specifiek probleem en heb daar op iCulture nog niets over gelezen.”
  • “Ik heb een bepaalde ontdekking gedaan en ik zie daar bij jullie nog geen artikel over.”

Waarschijnlijk heb je de link naar dit artikel zelfs van ons ontvangen op een soortgelijke vraag. We proberen je zeker niet met een kluitje in het riet te sturen, maar willen wel duidelijk maken dat we niet altijd een kant-en-klaar antwoord op een probleem hebben.

Support gevraagd

We proberen op iCulture aandacht te besteden aan een zo breed mogelijk scala aan onderwerpen, maar het lukt niet altijd om iedereen daarbij uitgebreide support te leveren of te schrijven over elke mogelijke bug. We schrijven dan ook niet over alle denkbare problemen die zich kunnen voordoen. Vooral vlak na het verschijnen van een grote nieuwe iOS-versie, ontvangen we enorm veel e-mailberichten van lezers die willen weten of de fouten waar ze tegenaan lopen bijzonder zijn, of dat ze veel vaker voorkomen. We zouden natuurlijk best voor iedereen die dat vraagt even een oproepje kunnen doen of er meer mensen zijn met hetzelfde probleem, maar dat kunnen we helaas toch niet doen. Het kost ons namelijk veel tijd en die besteden we liever aan iets wat veel belangrijker is: oplossingen bieden, waar veel meer mensen iets aan hebben. Vandaar dat we rond de verschijning van nieuwe iOS- en OS X-versies en bij de release van nieuwe toestellen veel aandacht besteden aan allerlei tips en gidsen om mensen op weg te helpen. Het zijn tips en gidsen waar een veel grotere groep mensen iets aan heeft.

Soms is het zelfs ook zo dat we al over een bepaalde ontdekking of feature geschreven hebben. Gebruik daarom voor de zekerheid nog eens onze uitstekende zoekfunctie, die je heel nauwkeurig op bepaalde zoektermen of zelfs in bepaalde artikelen laat zoeken.

iCulture Search

Verder houden we uiteraard ons eigen iCulture forum en andere grote discussiegroepen (Macrumors forum, Apple Discussion forum) heel goed in de gaten. Problemen die heel frequent voorkomen en echt veel gebruikers treffen, worden vrijwel altijd behandeld in een apart nieuwsartikel op iCulture. Vaak hebben we vlak na een belangrijke introductie ook een ‘ervaringenartikel’, waar we de belangrijkste problemen, bugs en ervaringen samenvatten en waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn ervaringen met anderen te delen, hoe uitzonderlijk of vreemd de fout ook is waar je tegenaan loopt.

Voorbeelden van deze artikelen vind je hieronder:

Wat kan ik doen bij een rare ervaring?

Heb je te maken met een raar probleem en vermoed je dat je niet de enige bent? Help ons en jezelf dan met het volgende:

  • Kijk op het iCulture-forum of er misschien mensen met een soortgelijk probleem zijn, die al een oplossing hebben gevonden. Linksboven elk forum of elke forumdiscussie vind je een knop ‘New topic’ of ‘New reply’. Daarmee kun je een nieuwe discussie openen of reageren op een bestaande discussie. Gebruik uiteraard altijd eerst de forumzoekfunctie.
  • Kijk op forums op andere websites, zoals het Apple Supportforum of het forum van Macrumors.
  • Kijk of er misschien een ervaringenartikel is rondom jouw probleem. Bij veelvoorkomende problemen besteden we er aandacht aan.
  • Zoek in Google (liefst in het Engels voor zoveel mogelijk resultaten) of het probleem misschien ergens op een andere site is besproken.
  • Heeft het probleem te maken met een specifieke app, bijvoorbeeld TomTom, Office, Wordfeud of Candy Crush, probeer de vraag dan te stellen aan de ontwikkelaar zelf, bijvoorbeeld via Twitter of Facebook. De ontwikkelaar weet vaak zelf beter wanneer bepaalde problemen worden opgelost. Er zijn simpelweg teveel apps verkrijgbaar dat we voor elk daarvan weten hoe de status is bij het oplossen van problemen.

Heb je alle mogelijkheden hierboven uitgeput, dan kun je ons natuurlijk altijd een melding sturen via het contactformulier. We ontvangen zoals gezegd dagelijks heel veel mail en tips. Het kan dus soms wel even duren voordat je antwoord krijgt. We hebben helaas geen helpdeskteam zitten, dus maak (slim) gebruik van de collectieve kennis van onze (vaak zeer kundige) forumleden of externe bronnen. Dan houden wij meer tijd over voor het schrijven van mooie artikelen op de site! 😎