Tweetings for Twitter 5.0: fototijdlijn, gelezen markeren, nieuwe tweetpagina

De riant uitgebreide Twitter-app Tweetings for Twitter op de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen naar versie 5.0 alweer. Die introduceert onder andere een speciale timeline voor foto's en een nieuwe tweetweergave.

Tweetings or Twitter iPhone iPod touchAls er één Twitter-app is voor de iPhone en iPod touch die vaak voorzien wordt van updates, dan is het wel Tweetings for Twitter. Dat is ook niet zo vreemd, want de applicatie is de meest uitgebreide app die je op dit gebied kan downloaden. In versie 5.0 kan je de tabbladen-knoppen Tweets, Mentions en Messages ingedrukt houden om alle nieuwe berichten erin aan te geven als gelezen. Een van de andere vernieuwingen is de fototijdlijn, waarin je met een knop linksboven in beeld alle foto’s uit de tijdlijn of je mentions kan openen zonder tweets erom heen.

Er is bijna niet aan de indruk te ontkomen: Tweetings heeft voor zijn laatste update goed gekeken naar Twittelator Neue, een populaire Twitter-cliënt die laatst al op soortgelijke wijze een tijdlijn van foto’s introduceerde. Tweetings for Twitter foto timelineTweetings doet het niet helemaal geweldig. Je kan de foto’s apart openen, maar de letters van de bijbehorende tweet zijn zo groot, dat je soms de hele tweet niet in beeld ziet. Bovendien kun je niet swipen tussen de verschillende foto’s en moet je steeds naar het bovenliggende menu om de andere foto’s te bekijken. Er zijn nog geen opties voorhanden om die ondoordachtheden aan te passen, maar Tweetings kennende komen er genoeg updates aan die dat rechtzetten.

Een andere vernieuwing is de nieuwe tweet-weergave en ook die lijkt op die van Twittelator Neue. Onder een bericht kan je in een apart kader swipen om de locatie van een tweet, bijgevoegde link en foto te bekijken. Tweetings for Twitter fotopreviewEen link kan helaas niet direct geopend worden en ook de gespreksgeschiedenis van een tweet valt weg als er een link of foto is, terwijl die anders wel zichtbaar onder een tweet is.

Er zijn nog meer vernieuwingen in versie 5.0. Voortaan kan je bepalen of Tweetings zijn links opent in een mobiele versie of als een desktop-webpagina. Onderin beeld kan je schakelen tussen de weergaves. Door te swipen op de bovenbalk in mentions of berichten, keer je terug naar de timeline. Bovendien geeft de Back-button in een tweetweergave aan hoeveel ongelezen berichten er zijn in de timeline waar je vandaan komt. Daarnaast biedt versie 5.0 talloze kleine aanpassingen en bugfixes – maar het is vooral opmerkelijk dat de nieuwe eigenschappen van de omvangrijke cliënt niet helemaal doordacht zijn.

Downloaden: Tweetings for Twitter (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 12:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.