SpinAwards krijgen eigen iPhone-applicatie

Er is een iPhone-applicatie gemaakt voor de SpinAwards, de prijzen die al sinds 1998 aan goede marketing- en reclamecampagnes worden uitgereikt.

spinawardsJaarlijks worden in Nederland de SpinAwards uitgereikt, de prijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. Marketeers en bedenkers van reclamecampagnes kijken al weken uit naar de prijzen, die op 2 april worden uitgereikt. Er zijn meerdere categorieën, van beste media-inzet tot beste online campagne en beste mobiele concept. Nieuw is de categorie voor jong talent en ook nieuw is dat er nu een iPhone-applicatie is, waarmee je alle genomineerden kunt opzoeken.


Ontwikkelaar Airglow Studios is lange tijd bezig geweest om de applicatie goedgekeurd te krijgen in de App Store, vertelt creative director Maykel Loomans. “De applicatie bestaat uit een overzicht van de cases van de SpinAwards 2008. Dit is het eerst in Nederland dat een evenement als de SpinAwards hiervoor een mini-applicatie heeft uitgetrokken.”

Elke case is voorzien van afbeeldingen, video’s, een complete beschrijving en alle credits. Na het installeren zie je een paar seconden een voortgangsindicator, om aan te geven dat de cases worden geladen. Per categorie kun je vervolgens kijken wie de genomineerden zijn, foto’s en video’s bekijken en nadere informatie opvragen. De video’s worden niet meegeleverd, maar opgehaald via je internetverbinding. Ze zijn alleen via Wi-Fi af te spelen.

Installeren: SpinAwards 2008 (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.