Cloudee: video’s delen met hechte vrienden volgens Boxee

Cloudee is een nieuwe dienst van de makers van het mediacenter Boxee. De Phone-app van Cloudee laat je video's van de telefoon uploaden en categoriseren in mappen, waar je vrienden toegang tot kan geven.

Cloudee video op alle platformenKen je dat? De meeste foto’s deel je zonder aarzelen op Facebook, Instagram of Twitter, maar video’s die je met de iPhone neemt, verlaten het toestel zelden. Simpelweg omdat je ze vaak moet inkorten als je ze ergens wilt uploaden, omdat het uploaden erg lang duurt, of omdat video’s te persoonlijk zijn om openbaar te maken. Cloudee is een nieuwe applicatie van mediacenter Boxee. Met de iPhone-app kan je video’s met hechte vrienden delen. Cloudee verkeert momenteel nog in testfase. Je kan je aanmelden met een Facebook-account, maar wordt vervolgens op een lijst gezet en krijgt wel te horen wanneer je Cloudee eventueel kan gaan gebruiken.

De gebruikers die er nu in komen, krijgen tijdelijk onbeperkte uploadruimte om video’s mee online te zetten in de dienst. Na verloop van tijd wordt een Premium-abonnement geïntroduceerd en komt er daarmee een uploadlimiet.

Cloudee is niet, zoals bijvoorbeeld Viddy, een dienst waarbij je elke keer één video uploadt omdat je die zo graag even wilt delen. Het wil echt een online database voor je video’s worden. Je uploadt je video’s van de iPhone in mappen die je zelf aanmaakt. Daarna kan je per map aangeven wie de inhoud ervan mag zien. Als je het wil, kan je per vriend bepalen of diegene video’s mag toevoegen aan de map. Zo kan Cloudee een fraaie plek worden om alle vakantievideo’s bij elkaar te krijgen bijvoorbeeld. Je kan video’s bekend maken aan vrienden via Facebook, e-mail en SMS, waarna ze de app of een ‘verborgen’ website kunnen raadplegen om de beelden te zien. Video’s waar je privé wat minder zwaar aan tilt, kan je delen op Twitter en Facebook.

De nieuwe videodienst lijkt op de iPhone alvast punten te scoren met de interface. De applicatie ziet er strak uit en is met lichtgrijze balken en veel witruimte voor reacties en likes op de video’s, ogenschijnlijk een baken van rust. Cloudee is voorlopig alleen verkrijgbaar op de iPhone en iPod touch, maar kan via de weblinks ook gebruikt worden op internet, televisies met internet en de iPad.

Downloaden: Cloudee (gratis)

Wat is Boxee? Lees dit artikel uit 2009.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 11:52
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen cloud, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.